Blogg

RSS

Val av förlovningsring

26 Aug 2023

Valet av en förlovningsring är en personlig och viktig process. Det finns olika faktorer att överväga när man väljer den perfekta ringen. Här är några aspekter att tänka på:

  • Stil och design: Förlovningsringar finns i olika stilar och designs. Det är viktigt att välja en ring som passar din personliga stil och smak. Från klassiska diamantringar till moderna och unika designer, det finns något för varje preferens.
  • Materialval: Vanliga materialval för förlovningsringar inkluderar platina, guld och vitguld. Det är viktigt att välja ett material som är hållbart och passar din livsstil. Varje material har sina egna unika egenskaper och utseende.
  • Stenval: Diamanter är den mest populära valet för förlovningsringar. Men det finns också andra ädelstenar och ädelmetaller att överväga. Välj en sten som talar till dig och har en personlig betydelse.
  • Budget: Det är viktigt att sätta en budget för förlovningsringen och hålla sig inom den. Det finns ringar i olika prisklasser, så det är möjligt att hitta en vacker ring som passar din budget.

Förlita dig på en pålitlig juvelerare

Slutligen är det viktigt att förlita dig på en pålitlig juvelerare när du väljer din förlovningsring. Utforska olika juvelerare och läs recensioner för att hitta en som är känd för sin kvalitet och goda kundservice. En pålitlig juvelerare kommer att kunna vägleda dig genom hela processen och hjälpa dig att hitta den perfekta förlovningsringen.

Att välja en förlovningsring är en personlig och spännande resa. Genom att följa dessa steg och vara uppmärksam på dina egna preferenser kommer du att kunna hitta en förlovningsring som är unik, vacker och symboliserar er kärlek och engagemang. Lycka till med din sökning efter den perfekta förlovningsringen!

Är du ute efter att köpa förlovningsringar? Kolla här: fintochbilligt.se/ringar/forlovningsringar/

En tandläkare i Solna hjälper dig att känna dig trygg

19 Jun 2023

Att gå till en tandläkare är för många ganska obehagligt och förknippat med en del rädsla. Men i Solna finns det tandläkare som lägger fokus på trygghet.

Har du varit med om en händelse hos tandläkaren som skapade rädslor för framtida besök? Har du alltid varit orolig och ängslig när du ska gå till tandläkaren? Eller tycker du helt enkelt att det är lite obehagligt? Det finns många som känner att det tar emot att gå till tandläkaren, och då är det viktigt att gå till någon som sätter tryggheten i centrum.

Det finns nämligen tandläkare som visar hänsyn och hjälper dig att bli bekväm. Det kan vara så små saker som att de förklarar processen, att de har ett omtänksamt bemötande eller att du får träffa samma tandläkare varje gång. Om du hittar en sådan klinik kommer det kännas tryggt att gå på tandläkarbesök.

Dina tänder kommer tacka dig för att du går till en tandläkare

Att gå till tandläkaren oavsett hur läskigt det känns är viktigt. För det första får du hjälp med att komma över rädslan. För det andra, kanske ännu viktigare, kontrollerar du att dina tänder mår bra. Och det är centralt för att ha hög livskvalitet så länge som möjligt.

Välj en tandläkare i Solna som tar hand om dig när det känns obehagligt. Det kan kännas som att bestiga ett berg, men det kommer vara värt det när du nått toppen. Du kommer ångra dig om du en dag vaknar upp med svårlösta tandproblem.

Fillers kan du få i Västerås

22 Oct 2022

Behandlingar med fillers i Västerås erbjuder dig det mesta du kan vilja ha. Vad sägs om läppförstoring, hudföryngring, konturering, näskorrigering med mera?

Visst vore det underbart att bara få lägga sig på en brits och bli omhändertagen? Att få fixa till det där som länge irriterat och orsakat dig psykisk smärta. Kanske är det de där läpparna som bara ser ut som ett litet streck och som gör dig gråtfärdig varje gång du ser dig själv i spegeln. Nu kan de bli fylliga och inbjudande.

För dig som vill se yngre ut och få en föryngring av huden är det dags att prova fillers. Du kanske hör till dem där tiden och livet farit illa fram med dig och du vill få några år till med ungdomens glans i hyn. På vissa kliniker kan du hitta mer än just hudföryngring. Tear trough förbättrar till exempel områdena under ögonen.

En klinik i Västerås erbjuder fillers och tear trough

Tear trough är en gudagåva till alla kvinnor och män som har fått påsar under ögonen. Må det vara av sorg och mycket gråt eller av andra anledningar. Med denna metod kan du snabbt se en förbättring. En behandling med fillers är en säker metod. Du fyller bara på med jämna mellanrum.

Nu för tiden kan du lita på att en behandling med fillers är en trygg metod. Det är mestadels hyaluronsyra som sprutas in i din hud. Det är ett kroppseget ämne, vilket innebär att du inte tillsätter en massa kemikalier utan snarare något som kroppen känner igen och är kompatibel med.

Uppgradera utseendet på skönhetsklinik

9 Sep 2022

Att gå på skönhetsklinik för att fixa till det man inte är nöjd med på kroppen har blivit alltmer socialt accepterat. Det behöver inte vara stora ingrepp.

Det är inte så länge sedan som det endast var kändisar som gick till skönhetsklinik. Det handlade då främst om att göra ansiktslyft för att släta ut rynkor. En och annan näsa fixades väl också till men utöver det var det är inte mycket annat som gjordes. Man kunde få sig ett gott skratt när man såg de stela ansikten som var resultatet av dessa behandlingar.

Nu för tiden kan det vara nästan vem som helst som besöker ställen som Sundbybergs Laserklinik. De typer av behandlingar man kan få har verkligen ökat i antal och finns nu tillgängliga för var man och kvinna. Det har blivit socialt accepterat att bättra på utseendet. Priserna på de flesta behandlingar också riktigt överkomliga.

En skönhetsklinik kan hjälpa till med mycket

Vilken typ av behandlingar rör det sig om då? Det kan vara en så enkel sak som tandblekning. Tänderna blir mörkare med åren och kanske missfärgade av kaffe och rökning. Då är det verkligen inte konstigt om man vill bleka tänderna så att man vågar öppna munnen för att skratta och le.

Kroppsskulptering låter skumt. Men det finns metoder som har vetenskapligt stöd där en maskin ger massage med hjälp av vakuum och rullande valsar. Vävnaderna separeras och stimuleras och genom denna aktiverande process sätts kroppens egen fettförbränning igång. Detta är bara ett par exempel på de behandlingar man kan få. Det finns många fler som inte är så märkvärdiga. Så varför gå och vara missnöjd med utseendet.

En behandling som gör det bättre

27 Mar 2021

Vill du veta mer om botox? Då ska du fortsätta läsa. Botox och fillers är inte samma sak, men blandas lätt ihop. Med fillers kan man förändra sitt utseende, medan botox ofta används av hälsoskäl.

Många använder botox av hälsoskäl. Visst kan man också ta hjälp av botox för att reducera en rynka eller två. Många gånger används det mot extrem svettning och migrän. När man tar botox mot extrem svettning blockeras nervimpulser och salivproduktionen minskar. Behöver man det för att förebygga migrän fungerar det även där blockerande. Botoxen förebygger migrän genom att blockera migränens starka signaler. Har man problem som man inte lyckats lösa trots olika försök kan det vara värt att prova med botox. Det finns kliniker lite överallt i landet. Ska du behandlas med botox i Göteborg hittar du bra kliniker där de är proffs på botox.

Den stora skillnaden

Botox används för de syften som beskrivits. Det är endast läkare, tandläkare eller sjuksköterskor som får lov att ge botox eftersom botox är ett läkemedel. Det är inte riktigt lika strikta regler kring fillers. Fillers används oftast för utseendets skull, för att förändra läppar, panna, kinder och så vidare. Många kliniker erbjuder både fillers och botox. Har man inte själv koll på vad och hur mycket man ska ha, har kliniken det. Rådgör alltid med en klinik eller din läkare innan du tar botox eller fillers. Var noga med valet av klinik, det är inte roligt om drabbas av ett dåligt resultat efter behandlingen.

Är du trött på att sminka dig varje dag?

23 Nov 2020

Varje morgon står du framför spegeln och försöker få till dina ögonbryn och läppar. Sedan ska allt tas bort på kvällen. Visst skulle det vara skönt att slippa? Att vakna och vara klar för dagen.

De flesta av oss tycker att vi behöver någon liten förstärkning av utseendet. Det kan vara ögonbrynen och läpparna, men det kan också vara korrigering av pigmentfläckar eller annat. Vi är vana vid att sminka oss, mycket eller lite, men dagligen. Men så börjar kanske synen försämras lite och det blir allt svårare att få till en snygg sminkning. Eller så gör träningen att inget smink sitter kvar ordentligt. Tänk att slippa allt det där. Testa permanent makeup eller så kallad kosmetisk micropigmentering i Göteborg.

Vad kan man göra på en salong?

Micropigmentering passar dig som vill förstärka och jämna till dina ögonbryn. Det är också lämpligt om du vill markera din läppkontur. Man kan även få hjälp med att kamouflera ärr, eller brännmärken. Man tillför då ett hudnära pigment som effektivt döljer ärret. Har man genomgått en bröstreduktion och vill snygga till bröstvårtorna kan man göra en vårtgårdspigmentering. Det finns många mindre områden man kan vilja få hjälp med och det är väldigt individuellt vad man tycker är viktigast. Men gemensamt för de flesta som söker sig till salongen är att man tycker det är skönt att kunna se bra ut i alla situationer och väder. Att vakna “färdigsminkad” och slippa tvätta av sig allt på kvällen är en lyx värd att unna sig. Läs mer om permanent makeup på denna webbsida: https://www.permanentmakeupgöteborg.se 

Skulptera sitt ansikte

27 Sep 2020

Inom skönhetsindustrin arbetar man hela tiden för säkrare och bättre produkter och metoder. Därför finns det idag en uppsjö av möjligheter om man har något man vill förändra i utseendet.

En skönhetsoperation är det mest drastiska man kan göra när det kommer till att förändra sitt utseende. Det är ett permanent ingrepp som kan få varierande resultat beroende på den som utför ingreppet. Men även beroende på hur kroppen reagerar på ingreppet. I de flesta fall blir resultatet det önskade men det finns även tillfällen då det inte blir det.

Om man inte känner att man vill göra en operation så kan man istället använda sig av en enklare och billigare åtgärd. Som exempelvis fillers. En möjlighet att i många fall få samma resultat som med en operation. Men både billigare och enklare. Fast att det förstås måste göras om då och då framöver. Vilket också kan vara en fördel om man inte tycker att man vill fortsätta ha det utseendet som behandlingen ger. Eller om man istället vill välja någon annan metod.

Fokus på helheten

Om man har ett ansikte där något sticker ut så kan fokus läggas på den delen. Istället för att se hela ansiktet så ser man bara de tunna läpparna, rynkan vid ögonbrynen, eller de omarkerade kinderna. Användningen av fillers kan göra den lilla förändringen som ger det stora resultatet. Det kanske endast handlar om att förändra något en eller ett par millimeter för att det blickfånget ska försvinna. Och att det därmed ska uppstå en harmoni i hela ansiktet. Något som är orsaken till att de flesta söker sig till just fillers som lösning på sina bekymmer.

Sticka ut i mängden

De som kommer till en klinik för att få behandling med fillers gör oftast det för att ta bort små skönhetsfel eller irritations-områden. Man vill få ett mjukare, yngre, piggare och mer symmetriskt utseende. Men det finns även de som använder sig av fillers för att istället sticka ut i mängden. Eller markera något parti i ansiktet. Som klinik så brukar man även hjälpa sina kunder med rådgivning. Om någon har en önskan som kan kännas onödig eller till och med skadande, så kan man försöka hjälpa kunden att hitta en bättre balans. Meningen är att man ska sträva mot ett hälsosamt och sund utseende där man kan känna sig nöjd. Det är ett ansvar som kliniken har mot kunderna. Läs mer om fillers här: https://www.fillersgöteborg.com

Hjälp människor till en slät och strålande hy

22 May 2020

Drömmer du om att jobba i skönhetsbranschen och öppna en egen klinik? Gå en certifierad utbildning för fillers, och hjälp dina kunder till en slätare, ungdomligare och mer livfull hy.

Det sägs att utseendet inte är allt, och att sann skönhet kommer inifrån. Och visst är det så förstås. Men för att den inre skönheten ska nå ut och skina igenom, kan det ibland behövas lite hjälp på traven. När det kommer till skönhetsbehandlingar finns det mängder av olika varianter att välja mellan, somliga mer eller mindre naturliga än andra. Fillers har blivit mer och mer populärt på sista tiden, med allt fler som upptäcker fördelarna med behandlingen och vilken god effekt de små injektionerna har. Och apropå skönhet som kommer inifrån, kan man på sätt och vis säga att det är precis så fillers arbetar. Behandlingen går nämligen ut på att man injicerar små mängder av hyaluronsyra i ansiktet - ett ämne som finns naturligt i huden, men som minskar i takt med stigande ålder. Hyaluronsyra gör att huden håller sig slät och elastisk, och minskar rynkor och fina linjer.

Viktigt med en seriös utbildning

Fillers är en säker form av skönhetsbehandling, där risken för komplikationer eller biverkningar är väldigt liten - förutsatt att behandlingen utförs på rätt sätt förstås. Just därför är det så viktigt att du som vill gå en fillers utbildning verkligen väljer en trygg, professionell och kompetent partner. En bra och seriös utbildning bör varva både teoretiska och praktiska moment, med flera tillfällen att få öva och testa ordentligt. Utbildning inom fillers och likartade kosmetiska behandlingar finns på flera platser i landet, oftast på privata kliniker och skönhetsinstitut.

Lär känna de vanligaste problemområdena - och hur fillers kan hjälpa

Vissa partier i ansiktet är som bekant mer känsliga för ålderstecken än andra. Det gäller framförallt pannan, området runt mungiporna samt huden kring ögonen. På dessa ställen är det vanligt att huden blir mindre elastisk och får både fina linjer och rynkor i takt med att man blir äldre. Här kan fillers göra stor skillnad, och behandlingen kan med fördel användas i kombination med botox - ett muskelavslappnande medel som förhindrar att nya rynkor bildas. Fillers är också populärt att använda i läpparna för ökad fyllighet, eller för att framhäva kindbenen och göra dem tydligare. Väljer du att utbilda dig inom fillers kommer du att få lära dig de vanligaste problemområdena, samt hur man med hjälp av fillers kan trolla bort dem.

När du ska på Festen!

29 Feb 2020

Ska du på festernas Fest? Ska din kompis doktorera? Ska du vara brudtärna, eller är det du själv som ska stå brud? Då är det verkligen Din dag. Dagen som du ska endast ska tänka på dig själv och rå om dig. När man ska äkta sin man, vill man ju se så bra ut som man bara kan och se så där extra vacker ut. Till det hör både att utse den finaste brudklänning som man bara kan tänka sig, och att få den finaste frisyr man bara kan tänka dig.

Klänningen har du säkert redan för länge sedan sett ut och kanske redan hänger på sin plats hos frisören. Kanske du till och med har varit hos frisören och redan gjort en testfrisyr, så att både frisören och du vet ungefär hur den ska bli? Då är det bara att gå till frisören och göra håret så snyggt som det bara kan bli.

De trendigaste uppsättningsfrisyrerna

De mest populära frisyrerna som just nu görs runt om i landets salonger, är de som sätts upp, till synes med en ganska lös, och inte åtstramad frisyr. Den är luftig, med stora lockar och kan vara hetl och hållet uppsatt eller halvt uppsatt. Den kan ha stora lockar eller mindre skruvlockar. De har ofta en ganska spontan look. Många vill ha utan släja, men väljer man att ha en slöja till brudklänningen kan man alltid fästa den i håret så att den stannar kvar där hela dagen och kvällen om man så vill.

Båda dessa frisyrer är ganska typiska för det hårmode som just nu råder. Håret är löst uppsatt (utan att för den sakens skull vara på väg att ramla ner, utan är mycket väl uppsatt, det är bara som det ser ut att vara). Så vill du få den finaste tänkbara brudfrisyren så bör du välja den frisör som kan åstadkomma detta som är så fint och som ska sitta hela dagen och kvällen, fastän du dansar och rör på huvudet och kanske har en slöja, eller både har en och senare tar av den. Till detta behöver man en riktigt duktig frisör som kan göra en snygg frisyr som du kan känna dig ledig och stolt över.

Finns duktiga frisörer i Gävle

Bor du i Gävle, eller i närheten? I Gävle kan du välja många duktiga frisörer som kan hjälpa dig på Din stora dag. Hair city är en av dem som du gott och väl kan välja till din brudfrisyrsuppsättning. De har en eller flera som är särskilt utbildade just för bruduppsättningar och hennes tärnor. Läs mer här: https://www.haircity.se.

Makeup-utbildning som gör skillnad

18 Feb 2020

För att bli en makeup-artist behöver du en professionell makeup-utbildning. Idag erbjuds det många olika sådana som lär ut både yrkets grundläggande principer samt rådande trender.

Eyeliner, läppstift, läppglans, ögonskugga, primer, foundation, puder, rouge – listan är oändlig. Vad står alla dessa begrepp för? Smink, såklart. Att kunna sminka sig på ett bra sätt i sin vardag är inte något som alla kan. Att sminka sig själv och andra är en form av konst. De som utövar just den typen av konst kallar sig något väldigt trendigt, nämligen makeup-artister. Än så länge har vi i Sverige valt att använda den engelska benämningen på det yrket. En makeup-artist har oftast en solid makeup-utbildning på nacken. Självklart finns det flera kurser att välja mellan. Sminkskolorna konkurrerar mot varandra och erbjuder allt mer avancerade och praktiskt inriktade utbildningar med ett och samma mål; att utbilda kunniga och kreativa makeup-artister.

Yrket som öppnar många dörrar

Det är få yrken som kan öppna så många dörrar och möjligheter som makeup-artist. Med det jobbet har du chansen att resa till exotiska platser och träffa många olika människor. För vad gör en makeup-artist? Oftast arbetar denne med att sminka människor om de ska fotas i modevärldens tidskrifter, reklam eller musikvideos. Många artister arbetar även inom TV och film. Är man duktig kan man få se resultatet på ett omtalat omslag och detta skänker så mycket glädje. Makeup-artisterna är kreatörer, inte rädda för att prova nya saker och är sminktrendernas skapare. De gillar inte att följa strikta regler utan experimenterar helst så att slutresultatet blir oväntat och fascinerande. Med andra ord behöver du mycket fantasi och inte minst arbetsvilja för att lyckas som makeup-artist.

Sminktrender att hålla reda på

Makeup skolorna lär ut grunden till en bra makeup. Till exempel får du lära dig att alltid börja med en bra bas, lägga till foundation och sedan börja med sminkprocessen som sätter färg och skapar de rätta ansiktslinjerna. Grunden till en bra sminkning ändras inte, däremot kan de påföljande stegen vara olika beroende på de rådande trenderna på marknaden som ändras i princip inför varje säsong. Vad är trendigt och vad känns lite omodernt? Allt detta ska du hålla reda på om du är inne i den branschen. Att känna till grunderna och rådande trender är bara början. Som det nämndes lite tidigare ska en duktig makeup-artist inte bara vara införstådd med trenderna utan även kunna skapa nya sådana.

Hålla formen för festen med träning

29 Jan 2020

De flesta som ska gå till en fest, ångrar sig säkert över att de inte tränade mer. När det är dags för att dra på sig feststassen, då önskar var och en att de hade tränat mer för figurens skull. Nu kanske någon tycker att det är ju inte bara för festens skull som man tränar, och så är det ju. Men man är särskilt glad, när man ska gå på fest, att man har tränat under vardagen.

Det är ju så inne numera med att kunna ha en personlig tränare. Ända sedan Prins Daniel dök upp som Kronprinsessan Victorias personliga tränare, som sedan fick prinsessan och halva kungarikets Sveriges uppskattning, har det varit inne med att ha en personli tränare.

Träning för figuren och hälsans skull

Det sägs ju att det är så bra att träna för hälsans skull. När man tränar mår man bättre, är friskare, lever längre och framför allt, lever mer hälsosamt. Många fina resultat för hälsan får man om man tränar; bättre blodtryck, bättre hjärta, ett psykiskt välmående och många andra hälsoförmåner. Men som grädde på moset, så får man en så fin figur. Man blir slankare, magen blir vältränad och får fina muskler. Man får finare armar och hållning. Allt blir helt enkelt bättre och snyggare med träning.

Hur vill du se ut?

Om du känner för att lära dig mer om träning och kostrådgivning så kan man faktiskt utbilda sig till det vid sidan av sitt eget jobb. Sedan kan man börjar jobba osm personlig tränare och kostrådgivare i liten skala, på sin fritid, och sedan utöka det arbetet ju fler kunder som du får. Tänk dig att du får betalt för att träna, istället för det omvända! Inte så tokigt, helt enkelt. Hur du kommer att känna dig och se ut, är ju upp till dig nu. Ingen annan kan ju göra det åt dig. Den som vill vara fin, får lida pin, men det gäller ju inte träning. Det är ingen pina att träna, tvärtom så mår man ju så bra av träning.

Utbilda dig till tränare

Det är ingen dum idé att utbilda sig till tränare, om man vill träna och lära sig mer om hur man ska äta för att må bra. Och man måste inte sluta på sitt jobb, heller, då man kan utbilda sig till tränare under sin fritid och gå utbildningen på distans. Här kan du läsa mer om utbildning till personlig tränare på: https://ptdistans.nu

När man är trött på sitt hår!

17 Dec 2019

Har du också tröttnat på ditt hår? Om du har det, varför inte prova på att färga det? Om du är orolig för att färgen ska slita på ditt hår, så har det som tur är, kommit flera hårfärger som vårdar om håret istället för slita på det. Så om man färgar håret, så kan man få den omväxling som man kanske önskar sig, utan att man behöver klippa håret kort, om man nu inte vill det.

I vår kan man egentligen ha både kvar sitt långa hår, och med lockar om man vill det. Istället för de stora lockarna som man sett på alla med lågnt hår, ser vi mer av 1930-talets lockar, i S-formade lockar. Vi ser både varma och kalla slingor i samma hår. Vill man ha det kortare, fortsätter pagen att vara populär. Även den uppklippta boben fortsätter vara poppis. En nyhet är den korta Pixie-frisyren; med lång lugg, kort i nacken och uppklippt vid öronen, en 1960-tals frisyr.

Toning

Känner man att det långa håret är slitet kan man endast tona det, för att skona topparna från att bli helt torra. En toning är mycket mer skonsam för håret än en hårfärgning. Toningen försvinner dessutom efter 10-15 tvättar. Känner man ändå att håret är slitet, så kan man lägga in en hårpackning som man har i håret i 15 minuter i en varm, fuktig handduk. När man sedan sköljer ur det kan man lägga in en ärt-stor klick med leave-in balsam som du inte sköljer bort ur håret.

Klippa topparna

Hjälper inte hårinpackningen kan man alltid klippa endast i topparna för att inte det slitna håret ska förstöra håret. Det finns inget som är så fult som slitet hår. Då är det bättre att klippa bort problemet med slitna hårtoppar. Som tur så växer håret ut, oavsett hur mycket man klipper det. Vill man ändå få till en förändring, kan man alltid göra slingor i håret. På så sätt skonar man det mesta av håret men får ändå fina färger i håret. Det finns fian oljor som man kan ha i håret för att få fram en riktigt fin lyster. Får man ingen ordning på håret på något annat sätt kan man alltid prova att lägga in marockansk olja i håret. Håret blir lite tyngre av oljan, men i längden får du en fin lyster i det.

Läs mer om frisör i Uppsala på: http://hairstudiouppsala.com.

Skaffa en ny frisyr

5 Oct 2019

Är du trött på din gamla frisyr och vill prova något nytt? Hör du till alla människor som vill förändra sin frisyr men ändå när man sitter där i frisörstolen alltid ändå väljer den vanliga frisyren. Här går vi igenom lite av årets trender och hur man kan skapa en vacker frisyr som tar fram en ny sida av dig.

Trender 2019

Trenden med att smycka långt hår med vackra hårspännen och scrunches som började 2018 fortsätter. Som så många gånger förr kommer inspirationen från säsongens modevisningar. Det ska vara stora och glammiga spännen och scarfar. Scarfen kan knytas runt hårknutar och i hästsvansen. Det är även helt rätt att hade runt hela huvudet som en sjalett. 

En annan trend är att ha vaxade frontpartier som skapar en wet-look på det torra håret. Man använder då ett glansigare och hårdare vax. Då får man bibehållen volym och en råhet. 

Sidbenan populär 

Äntligen är sidbenan tillbaka. Det är en vacker frisyr som passar till både långt och kortare hår.  Man kan använda den till en klassisk mjuk frisyr men även till tightare uppsättningar. Det går också att skapa en sidbena utan att klippa sig med hjälp av av dolda spännen.

För längre hår

80-talet är tillbaka med besked när det gäller längre hår. Det är återigen trendigt med volym och textur. Man arbetar med uppklippta och kammade lockar som ger en stor volym. Det går även att kombinera med knutar i olika former. För den vågade kan man göra flera små knutar. 

Korta frisyrer

I år är det mycket trendigt med riktigt korta frisyrer, så kallade Buzz cuts, som ger råa hår. Extra snyggt blir det med den blekts och när man intonar i färgglada pasteller.

Även lite längre typer av ”pixie-hår” fungerar med en känsla av att håret är hemmaklippt. 

Vilka hårfärger gäller?

Även i år är det trendigt och populärt med pastellfärger i håret. Förra året vara rosa färgen som alla skulla ha men i år är det lila som gäller.

En annan häftig färg som är "levande korall". Det är en blandning av rosa och orange påminner om exotiska korallrev. Blont hår är alltid populärt men det ska vara varmare än tidigare så att håret ser hälsosamt ut. De röda färgarna ska ha guld i sig för att bli varmare. 

Det också många som experimenterar med blockfärgar, vilket innebär att att man färgar till exempel fram- och bakhuvudet eller i över- och underhåret. Man kan då använda färger som roliga pasteller för en lite skarpare look, eller mjukare med blonda och bruna toner. 

Vad tjänar en barberare i medellön?

17 Sep 2019

Vad tjänar en barberare i medellön, finns det några tips som kan höja lönen och finns det goda framtidsutsikter för yrket i stort? Vi ger några svar på frågor om yrket barberare.

Barberare har fått ett uppsving under senare år. Något som kan förklaras av skäggets stora återkomst och behovet av att underhålla detta ansiktshår. Att fler väljer att låta skägget växa har också skapat ett större sug kring barberare som hjälper till med att skapa vackra, stilrena och välansade skägg. Det är emellertid inte bara skägg som en barberare klipper och ansar. Nej, här handlar det även om vanligt hår och därför så kan man även använda ordet herrfrisör då man talar om yrket. Det är samma sak.

Medellönen då – vad tjänar en barberare på Kungsholmen till exempel – i snitt? Medellönen för en barberare ligger på 26.400 kronor/månaden. Det finns dock ett övre skikt och segment där barberare tjänar minst 35.000 kronor varje månad. Tilläggas, för rättvisans skull, är även att cirka 10% av alla landets barberare har en mer blygsam lön och att man då tjänar 16.000 kronor eller lägre varje månad.

Vad gör en barberare?

Som sagt, en barberare klipper hår, rakar – och ansar skägg och mustascher samt ger - i samband med detta – även mer välgörande hudvård. Det senare kan innebära mjukrengöring med olja, det kan handla om varma handdukar och det kan innebära lite ansiktsmassage. Det huvudsakliga verktyget som används är en speciell typ av rakkniv och det krävs viss kunskap för att hantera denna. Av förklarliga skäl, ska kanske tilläggas. Utöver denna rakkniv så används även saxar och olika trimmers.

Yrket handlar om mer än att bara ansa skägg, raka bort mustascher och att klippa till snygga frisyrer. Inte sällan så har en barberare egen salong och säljer olika produkter i samband med att en kund slår sig ner. Det innebär att man även har ett rent serviceyrke och att man måste vara social för att skapa trivsel i salongen. Kunderna är ofta återkommande och man kan skapa en atmosfär som blir väldigt familjär som en följd av detta. Hittar en man rätt barberare så byter han ogärna salong, på samma sätt som gäller för exempelvis en tandläkare eller en hårfrisörska.

Kan man höja lönen?

Det finns några vägar att gå för att höja lönen. Ett av de bästa är att gå från anställd till egen företagare. Men, det är även ett steg som kräver eftertanke och undersökning av den rådande konkurrensen i staden. Finns det behov, har jag tillräckligt med potentiella kunder och har jag tiden som krävs för att lyckas? Att bara byta salong och arbetsgivare är också något som kan ge högre lön, men återigen – det handlar även om var i Sverige man bor.

Framtiden då? Den ser relativt ljus ut. Visst, man kan anta att trenden med skägg kanske nått sin kulmen och att vi i framtiden kommer att se mer slätrakade kinder på män i Sverige. Det innebär dock inte att en barberare kommer att stå sysslolös. Någon ska trots allt raka kinder och klippa hår också, eller hur? En annan sak som talar för att barberare kan ha en ljus framtid ligger i att män idag, rent generellt, är mer måna om sina utseenden och att ett besök hos en barberare inte enbart handlar om att få en ny frisyr; det handlar även mycket om att få känna sig omhändertagen och lite bortskämd. Det behövs i dagens uppskruvade samhälle.

Fixa sneda tänder bra för självförtroendet

11 Jun 2019

Det är många som stirrar sig blinda på snygga läppar. Men vad hjälper snygga läppar om man sedan ser någon spricka upp i ett leende med alldeles smutsiga och sjuka tänder? Det är nästan lite mardrömslikt. En vacker mun, bör även ha vackra tänder, annars förstörs intrycket av den vackra munnen. Att ha friska tänder är nästan det samma som att man är frisk och hälsosam. Att vara sjuk är något som de allra flesta tycker är avstötande och inte det minst sexigt, om man så säger. Nu kanske flera protesterar och säger att man ju inte kan hjälpa att man är sjuk – det är ju inte självförvållat direkt, vem vill vara sjuk? Men när det kommer till tandhälsa, så kan man faktiskt påverka det genom att gå till en duktig tandläkare och få behandling mot sjukdomen.

Finns tandläkare med humana priser

Som tur är, finns det  tandläkare som faktiskt har humana priser. Alla tandläkare tar inte skyhöga priser för sina behandlingar. Det finns de som är medvetna om att många inte har råd med dyra behandlingar. Och du har alltid rätt att först fråga om pris, innan du bestämmer ett besök hos tandläkaren. Dessutom är det så bra med tänderna att det finns många saker som du själv kan göra; borsta tänderna till exempel i förebyggande syfte. Även om man skulle ha sneda tänder, och de är friska, är det snyggt. Tänder måste inte vara raka, för att vara snygga. Huvudsaken är att de är rena och friska. Sådant är alltid snyggt. Däremot om man har sjuka tänder; hål i tänderna, tandköttsfickor eller smutsiga tänder – det är absolut inte snyggt.

Tandvårdsskyddet kan täcka största delen

Liksom vi har ett tak för sjukvårdskostnader, så har vi även ett tak för tandvårdskostnaderna. Man betalar tills man kommer till högkostnadsskyddet, sedan tar staten vid och betalar resten. Högkostnadsskyddet är 50 procentt mellan 3.001-15.000 kronor och 85 procent när kostanderna är över 15.000 kronor. Så upp till 3.000 kronor betalar man allt själv, sedan betalar man hälften upp till 15.000 kronor och över det, betalar man bara 15 procent av kostnaderna. Därför är det fullt möjligt att kunna åtgärda de sjukdomar som man har i munnen och få ett fint leende. Det är inte omöjligt. Dessutom finns det en referensprislista som hittas på Tandläkarverkets hemsida, som talar om vad priserna borde vara som man betalar för hos tandläkaren. Då vet du vad som är skäliga priser och inte är det. Om du är intresserad av en tandläkare med bra priser i Bromma, kan du läsa mer på: https://www.tandläkarebromma.nu.

← Äldre inlägg