Blogg

När man är trött på sitt hår!

17 dec 2019

Har du också tröttnat på ditt hår? Om du har det, varför inte prova på att färga det? Om du är orolig för att färgen ska slita på ditt hår, så har det som tur är, kommit flera hårfärger som vårdar om håret istället för slita på det. Så om man färgar håret, så kan man få den omväxling som man kanske önskar sig, utan att man behöver klippa håret kort, om man nu inte vill det.

I vår kan man egentligen ha både kvar sitt långa hår, och med lockar om man vill det. Istället för de stora lockarna som man sett på alla med lågnt hår, ser vi mer av 1930-talets lockar, i S-formade lockar. Vi ser både varma och kalla slingor i samma hår. Vill man ha det kortare, fortsätter pagen att vara populär. Även den uppklippta boben fortsätter vara poppis. En nyhet är den korta Pixie-frisyren; med lång lugg, kort i nacken och uppklippt vid öronen, en 1960-tals frisyr.

Toning

Känner man att det långa håret är slitet kan man endast tona det, för att skona topparna från att bli helt torra. En toning är mycket mer skonsam för håret än en hårfärgning. Toningen försvinner dessutom efter 10-15 tvättar. Känner man ändå att håret är slitet, så kan man lägga in en hårpackning som man har i håret i 15 minuter i en varm, fuktig handduk. När man sedan sköljer ur det kan man lägga in en ärt-stor klick med leave-in balsam som du inte sköljer bort ur håret.

Klippa topparna

Hjälper inte hårinpackningen kan man alltid klippa endast i topparna för att inte det slitna håret ska förstöra håret. Det finns inget som är så fult som slitet hår. Då är det bättre att klippa bort problemet med slitna hårtoppar. Som tur så växer håret ut, oavsett hur mycket man klipper det. Vill man ändå få till en förändring, kan man alltid göra slingor i håret. På så sätt skonar man det mesta av håret men får ändå fina färger i håret. Det finns fian oljor som man kan ha i håret för att få fram en riktigt fin lyster. Får man ingen ordning på håret på något annat sätt kan man alltid prova att lägga in marockansk olja i håret. Håret blir lite tyngre av oljan, men i längden får du en fin lyster i det.

Läs mer om frisör i Uppsala på: http://hairstudiouppsala.com.

Skaffa en ny frisyr

5 okt 2019

Är du trött på din gamla frisyr och vill prova något nytt? Hör du till alla människor som vill förändra sin frisyr men ändå när man sitter där i frisörstolen alltid ändå väljer den vanliga frisyren. Här går vi igenom lite av årets trender och hur man kan skapa en vacker frisyr som tar fram en ny sida av dig.

Trender 2019

Trenden med att smycka långt hår med vackra hårspännen och scrunches som började 2018 fortsätter. Som så många gånger förr kommer inspirationen från säsongens modevisningar. Det ska vara stora och glammiga spännen och scarfar. Scarfen kan knytas runt hårknutar och i hästsvansen. Det är även helt rätt att hade runt hela huvudet som en sjalett. 

En annan trend är att ha vaxade frontpartier som skapar en wet-look på det torra håret. Man använder då ett glansigare och hårdare vax. Då får man bibehållen volym och en råhet. 

Sidbenan populär 

Äntligen är sidbenan tillbaka. Det är en vacker frisyr som passar till både långt och kortare hår.  Man kan använda den till en klassisk mjuk frisyr men även till tightare uppsättningar. Det går också att skapa en sidbena utan att klippa sig med hjälp av av dolda spännen.

För längre hår

80-talet är tillbaka med besked när det gäller längre hår. Det är återigen trendigt med volym och textur. Man arbetar med uppklippta och kammade lockar som ger en stor volym. Det går även att kombinera med knutar i olika former. För den vågade kan man göra flera små knutar. 

Korta frisyrer

I år är det mycket trendigt med riktigt korta frisyrer, så kallade Buzz cuts, som ger råa hår. Extra snyggt blir det med den blekts och när man intonar i färgglada pasteller.

Även lite längre typer av ”pixie-hår” fungerar med en känsla av att håret är hemmaklippt. 

Vilka hårfärger gäller?

Även i år är det trendigt och populärt med pastellfärger i håret. Förra året vara rosa färgen som alla skulla ha men i år är det lila som gäller.

En annan häftig färg som är "levande korall". Det är en blandning av rosa och orange påminner om exotiska korallrev. Blont hår är alltid populärt men det ska vara varmare än tidigare så att håret ser hälsosamt ut. De röda färgarna ska ha guld i sig för att bli varmare. 

Det också många som experimenterar med blockfärgar, vilket innebär att att man färgar till exempel fram- och bakhuvudet eller i över- och underhåret. Man kan då använda färger som roliga pasteller för en lite skarpare look, eller mjukare med blonda och bruna toner. 

Vad tjänar en barberare i medellön?

17 sep 2019

Vad tjänar en barberare i medellön, finns det några tips som kan höja lönen och finns det goda framtidsutsikter för yrket i stort? Vi ger några svar på frågor om yrket barberare.

Barberare har fått ett uppsving under senare år. Något som kan förklaras av skäggets stora återkomst och behovet av att underhålla detta ansiktshår. Att fler väljer att låta skägget växa har också skapat ett större sug kring barberare som hjälper till med att skapa vackra, stilrena och välansade skägg. Det är emellertid inte bara skägg som en barberare klipper och ansar. Nej, här handlar det även om vanligt hår och därför så kan man även använda ordet herrfrisör då man talar om yrket. Det är samma sak.

Medellönen då – vad tjänar en barberare på Kungsholmen till exempel – i snitt? Medellönen för en barberare ligger på 26.400 kronor/månaden. Det finns dock ett övre skikt och segment där barberare tjänar minst 35.000 kronor varje månad. Tilläggas, för rättvisans skull, är även att cirka 10% av alla landets barberare har en mer blygsam lön och att man då tjänar 16.000 kronor eller lägre varje månad.

Vad gör en barberare?

Som sagt, en barberare klipper hår, rakar – och ansar skägg och mustascher samt ger - i samband med detta – även mer välgörande hudvård. Det senare kan innebära mjukrengöring med olja, det kan handla om varma handdukar och det kan innebära lite ansiktsmassage. Det huvudsakliga verktyget som används är en speciell typ av rakkniv och det krävs viss kunskap för att hantera denna. Av förklarliga skäl, ska kanske tilläggas. Utöver denna rakkniv så används även saxar och olika trimmers.

Yrket handlar om mer än att bara ansa skägg, raka bort mustascher och att klippa till snygga frisyrer. Inte sällan så har en barberare egen salong och säljer olika produkter i samband med att en kund slår sig ner. Det innebär att man även har ett rent serviceyrke och att man måste vara social för att skapa trivsel i salongen. Kunderna är ofta återkommande och man kan skapa en atmosfär som blir väldigt familjär som en följd av detta. Hittar en man rätt barberare så byter han ogärna salong, på samma sätt som gäller för exempelvis en tandläkare eller en hårfrisörska.

Kan man höja lönen?

Det finns några vägar att gå för att höja lönen. Ett av de bästa är att gå från anställd till egen företagare. Men, det är även ett steg som kräver eftertanke och undersökning av den rådande konkurrensen i staden. Finns det behov, har jag tillräckligt med potentiella kunder och har jag tiden som krävs för att lyckas? Att bara byta salong och arbetsgivare är också något som kan ge högre lön, men återigen – det handlar även om var i Sverige man bor.

Framtiden då? Den ser relativt ljus ut. Visst, man kan anta att trenden med skägg kanske nått sin kulmen och att vi i framtiden kommer att se mer slätrakade kinder på män i Sverige. Det innebär dock inte att en barberare kommer att stå sysslolös. Någon ska trots allt raka kinder och klippa hår också, eller hur? En annan sak som talar för att barberare kan ha en ljus framtid ligger i att män idag, rent generellt, är mer måna om sina utseenden och att ett besök hos en barberare inte enbart handlar om att få en ny frisyr; det handlar även mycket om att få känna sig omhändertagen och lite bortskämd. Det behövs i dagens uppskruvade samhälle.

Fixa sneda tänder bra för självförtroendet

11 jun 2019

Det är många som stirrar sig blinda på snygga läppar. Men vad hjälper snygga läppar om man sedan ser någon spricka upp i ett leende med alldeles smutsiga och sjuka tänder? Det är nästan lite mardrömslikt. En vacker mun, bör även ha vackra tänder, annars förstörs intrycket av den vackra munnen. Att ha friska tänder är nästan det samma som att man är frisk och hälsosam. Att vara sjuk är något som de allra flesta tycker är avstötande och inte det minst sexigt, om man så säger. Nu kanske flera protesterar och säger att man ju inte kan hjälpa att man är sjuk – det är ju inte självförvållat direkt, vem vill vara sjuk? Men när det kommer till tandhälsa, så kan man faktiskt påverka det genom att gå till en duktig tandläkare och få behandling mot sjukdomen.

Finns tandläkare med humana priser

Som tur är, finns det  tandläkare som faktiskt har humana priser. Alla tandläkare tar inte skyhöga priser för sina behandlingar. Det finns de som är medvetna om att många inte har råd med dyra behandlingar. Och du har alltid rätt att först fråga om pris, innan du bestämmer ett besök hos tandläkaren. Dessutom är det så bra med tänderna att det finns många saker som du själv kan göra; borsta tänderna till exempel i förebyggande syfte. Även om man skulle ha sneda tänder, och de är friska, är det snyggt. Tänder måste inte vara raka, för att vara snygga. Huvudsaken är att de är rena och friska. Sådant är alltid snyggt. Däremot om man har sjuka tänder; hål i tänderna, tandköttsfickor eller smutsiga tänder – det är absolut inte snyggt.

Tandvårdsskyddet kan täcka största delen

Liksom vi har ett tak för sjukvårdskostnader, så har vi även ett tak för tandvårdskostnaderna. Man betalar tills man kommer till högkostnadsskyddet, sedan tar staten vid och betalar resten. Högkostnadsskyddet är 50 procentt mellan 3.001-15.000 kronor och 85 procent när kostanderna är över 15.000 kronor. Så upp till 3.000 kronor betalar man allt själv, sedan betalar man hälften upp till 15.000 kronor och över det, betalar man bara 15 procent av kostnaderna. Därför är det fullt möjligt att kunna åtgärda de sjukdomar som man har i munnen och få ett fint leende. Det är inte omöjligt. Dessutom finns det en referensprislista som hittas på Tandläkarverkets hemsida, som talar om vad priserna borde vara som man betalar för hos tandläkaren. Då vet du vad som är skäliga priser och inte är det. Om du är intresserad av en tandläkare med bra priser i Bromma, kan du läsa mer på: https://www.tandläkarebromma.nu.

När du önskar dig plastikkirurgi

25 mar 2019

Den som har tappat kilon, brukar märka av att huden bildar veck och att den ofta inte hänger med i viktnedgången. Som tur är, är den elastisk och den återgår lätt till tidigare form med tiden, men ibland vill man skynda på återgången och ta bort överflödig hud. Säg att du ska åka till solen och fira semester i solen och vill kunna ha på dig en bikini och inte vill att människor ska stirra på din hud. Då är en plastikkurgi det enda som hjälper. 

En duktig plastikkirurg är guld värd

Det gäller att hitta rätt plastikkirurg som kan rätta till det som du känner att du vill rätta till i kroppen. Skönhetsbranschen är oväntat illa kontrollerad. Tyvärr finns det få lagar som reglerar vilka som får utgöra avancerade ingrepp i våra kroppar. Det gör att man själv är tvungen att kontrollera vilka det är som utför en plastikkirurgi åt dig. Här tar vi upp vad man shjälv kan göra för att kontrollera detta.

1. Socialstyrelsen

Det är märkligt nog ingen från Socialstyrelsen som kontrollerar att de som hävdar att de har legitimationer från Socialstyrelsen verkligen har det som de påstår att de har. Både läkare och sjuksköterskor kan fuska med detta. Så se till att de som hävdar att de har legitimationer från Socialstyrelsen verkligen har det.

2. Gör kontroller med IVO

Du kan även göra kontroller hos IVO – Inspektionen för vård och omsorg, om det finns klagomål eller andra uppseendeväckande om den läkare eller sjuksköterska som ska utföra plastikkirurgin på dig. Det är tyvärr en del som går obemärkt undan anmärkningar och tjänstefel i yrket som ändå får arbeta inom sjukvård och inom skönhetsbranschen. Här gäller det att se upp. Många tänker att de som arbetar med detta automatiskt saknar ett obefläckat förflutna. Så är det inte. Det är upp till den enskilde att kontrollera dessa saker.

3. Vilka medel för Filler och Botox använder de?

Vad använder de för slags medel? Ibland kan vissa skönhetskliniker påstå att ett visst medel är säkert, men är kanske inte det, om de inte använder sig av betrodda medel. Det är märkligt så lite som är reglerat inom detta område. Det är upp till dig, som kund, att själv kontrollera det som de påstår.

4. Deras referenser och omdömen

Ta så mågna referenser och läs på så mycket du själv bara kan om vad andra har att säga om den plastikkirurg som du funderar på att anlita. Bara i Stockholm finns det 50-tal plastikkirurger som du kan välja mellan. Vi råder dig att välja den som är bäst. Läs mer här om plastikkirurgi i Stockholm.

När du behöver tandblekning

5 mar 2019

Vem vill inte ha rena, vita och snygga tänder? Hittills har man inte hört talas om någon som önskar sig gula eller bruna tänder. Vita tänder signalerar hälsa. Det sägs ju att vi människor, både fysiskt och psykiskt befinner oss i stenåldersstadiet. Det är vårt samhälle som har förändrats. Utvecklingen har gått så snabbt när det kommer till maskiner, apparater, elektronik och så vidare, men vi människor har inte förändrats nämnvärt när det kommer till vår fysik eller mentalt. Så, fortfarande går vi, mer eller mindre omedvetet, efter tecken på styrka, fertilitet och hälsa när vi tycker att någon är "attraktiv" och vad som är "snyggt". Rena och vita tänder signalerar hälsa hos oss. Att ha vita tänder visar att vi inte är sjuka (har någon sjukdom som orsakar tandlossning) och har råd att äta mat, som inte åstadkommer tandlossning.

När du vill ha vita tänder

När vi äter, dricker och kanske röker, snusar eller vad vi nu gör, påverkar det tänderna. De blir bruna av att vi dricker kaffe eller te. De blir grå om vi röker och snusar. De blir klart missfärgade om vi dricker vin eller läsk, juice eller någon annan sur dryck. Allt vi äter, påverkar tänderna. Att inte äta, går ju inte heller. Då dör vi. Och vem bryr sig om vi har vita tänder men är helt utmärglade för att vi inte äter något? Det är bara att acceptera att tänder påverkas av det som vi dricker och äter. Så då är det helt enkelt bättre att bleka tänderna. Här presenterar vi olika alternativ när du vill bleka tänderna.

1. Air flow hos skönhetsklinik – detta är nästan som en "högtryckstvätt" för tänderna. Behandlaren "blästrar" tänderna med en salt/vatten/luftblandning. Den tar 30 minuter och gör inte ont. Tänderna blir en aning ljusare men känns bra, då tänderna blir riktigt rena.

2. Vanlig tandkräm vid tandborstning – man kan köpa en särskild tandkräm som har en speciell tandblekning. Först borstar du med ett rengöringsskum och sköljer, sedan borstar du med tandblekningsskum och gör detta morgon och kväll i 3 veckor.

3. Blekningspenna – en sådan blekningspenna kan du använda om du enbart har en eller annan missfärgad tand. Med en sådan kan man använda för alla tänder. Då penslar man på ett blekningsgel både morgon och kväll. Ha munnen öppen i 30 minuter i 14 dagar.

4. Tejpremsa med tandblekning – det finns engångsremsor som man klistrar på tänderna och får sitta på tänderna under 1-2 timmar per dag i 2 veckor. En sådan behandling påbörjar man hos tandläkare men fortsätter hemma sedan.

5. Tandblekning hos tandläkare – det absolut mest effektiva metoden eftersom en tandläkare har möjlighet att använda så mycket starkare blekningsmedel än alla andra hemma-produkter. Läs mer om en sådan tandläkare i Solna som erbjuder en effektiv tandblekning i deras mottagning, på: https://www.solnatandläkarna.se.

Svårt sminka över hårväxt på läppen

7 feb 2019

Den osm ofta har ansiktsfoundation i ansiktet, märker att det är mycket svårt, för att inte säga omöjligt att sminka över en mustasch, eller skäggväxt som många kvinnor brukar ha på hakan, eller på halsen. Egentligen är det ju inte så konstigt om kvinnor har hårväxt i ansiktet. Vi är ju som männen, och mer lika dem, än vi kanske föreställer oss. Däremot, är det som är attraktivt för män, inte lika attraktivt för kvinnor. På män är skägg något som man förknippar med maskulinitet, och något snyggt. På kvinnor är liknande "skägg" och behpring i ansiktet något mycket fult och missklädsamt. Så vad ska man göra, om man som kvinna har ovälkommen behåring i ansiktet?

Hårborttagning som är permanent 

Som tur är finns det några olika metoder för att ta bort hår som man inte vill ha i ansiktet. Mågna använder pincett och rycker bort de ovälkomna hårstråna i ansiktet. Det är en effektiv metod, om man bara har ett och annat ovälkommer hårstrå i ansiktet, men fullständigt omöjligt om man har många sådana hårstrån över läppen, på kinderna eller på, eller nära halsen. På somrarna vill man ju oftast kunna ha på sig bikini utan att det är en massa hår på halsen, eller i urringningen på sin bikini. Med laser kan man ta bort hår som växer så att det försvinner helt och hållet. Detta är det emst effektiva metoden, framför allt om man har omfattande behåring på kroppen.

Vaxning är inte permanent

Att vaxa benen, armar, ben eller i ansiktet är inte något sätt som tar bort behåringen på ett permanent sätt. Vill man få bort behåringen på ett permanent sätt, bör man döda hårsäckarna, och se till så att de inte genererar mer hårväxt. Med laser, till exempel, kan man döda hårsäckarna där man inte vill att de ska producera hår. Särskilt kan detta gälla kvinnor som kommer i övre medelåldern. Med stigande testosteronhalter i kroppen, kan många kvinnor uppleva att håret växer mer i ansikte, hals och bröst med stigande ålder. Det är många kvinnor som inte känner till att hormonet testosteron stiger när de blir äldre. På samma sätt är det med männen; deras halter av hormonet östrogen, stiger också med åldern. Många älder män upplevs som "mjukare" ju äldre de blir. Ibland så pass att de blir mer omhändertagande ju äldre de blir. På samma sätt kan många kvinnor upplevas som mer "aggressiva" ju äldre de blir. Mannen och kvinnan närmar sig varandra med stigande ålder. Här kan du läsa mer om hur du kan få en permanent hårborttagning.

Så går det till att bleka tänderna

31 jan 2019

Många älskar leende människor. Att le är vårt sätt att visa att vi är tillfreds med livet. Att le mot andra människor visar att vi är vänligt sinnade och på god fot med någon. Har man då dåliga tänder är det inte så lätt att le mot andra människor. Med tiden kan man få gula tänder. De blir missfärgade av te eller kaffe. Röker man blir de riktigt fula. Tycker du att du har fula tänder och röker, är det blligaste sättet att få snygga tänder att sluta röka eller snusa. Det är det allra billigaste sättet att få ett vackert leende snabbt. Att röka är nämligen ganska kostsamt. Du blir också friskare av att sluta röka.

Gå till tandläkare innan blekningen av tänderna

Har man missfärgade tänder kan en blekning av tänderna tillrättalägga detta. Framför allt om man har gula tänder och vill få vita tänder som ser snyggt ut. Till en början kanske de blir lite för vita, men med tiden blir de blekta tänderna allt snyggare och alltmer naturliga.  Det är viktigt, och detta kan inte nog betonas, att låta undersöka dina tänder innan en tandblekning. Därför är det en bra början att gå till en tandläkare för blekning av dina tänder. Det är inte alla tandläkare som arbetar med tandblekning men flera är de tandläkare som arbetar med detta.

Anlita en tandläkare i Solna

Bor du till exempel i Solna är det ingen dum idé att gå till en tandläkare nära din bostad. Eller varför inte söka upp en tandläkare som arbetar i Arenastaden i Solna? Då kan du göra ärenden på samma gång som du går till en tandläkare i Arenastaden i Solna. Hos tandläkaren kan du få veta om det lämpar sig för dig att bleka dina tänder. Det är viktigt att du inte har hål eller angripna tänder då du ska bleka dem. Bleker du dina tänder penslar tandläkaren på ett ganska starkt blekmedel på tänderna. Då är det viktigt att du inte har pågående kariesangrepp eller känsliga tandhalsar, så att inte blekmedlet gör ont. Du bör ha hela tänder för att bleka dem.

En tandläkare kan förstås göra mer än bleka tänder

Går du till en tandläkare får du ju mer för pengarna än bara tandblekning. Friska tänder ger en bättre hälsa för dig, som gillar skönhet. Att vara frisk ger ju en ett vackert utseende, om inte annat. Friska tänder i en frisk mun är helt enkelt oslagbart. Klicka på länken om du vill läsa mer om tandblekning utförd av en tandläkare i Solna.

Kan man sminka över en svullnad i ansiktet?

12 jan 2019

Det finns en tydligt samband - som dock saknar vetenskaplig evidens - mellan hur man ser ut och vilket typ av möte man ska närvara vid. Du kan ha världens bästa hårdag dagen innan ditt livs viktigaste möte, men då nästa dag kommer då ser det ut som om en handgranat briserat på sin hjässa. Inte nog med det - din hy är full av finnar, du har svullna ögon och du har en allmän ofräsch känsla i munnen. Dessutom så hittar du inga kläder som sitter bra. Detta fenomen må sakna vetenskapliga bevis och dess existens får istället sammanfattas under den så kallade Murphy´s lag - Lagen om alltings jävlighet.

Det händer de flesta av oss, men det går att rädda upp i de allra flesta fall. Vi kan säga att du natten före ditt viktiga möte drabbas av en akut tandvärk och att en visdomstand börjat göra sig påmind. Värken är en sak - den går att parera med hjälp av vanliga värktabletter. Värre är det med svullnaden. Du ser ut att lida av någon typ av svårartad påssjuka och är dessutom rödblå längs med kinden på den sida där visdomstanden sitter.

Lösningen? Det kan vara möjligt att sminka bort detta. Genom att använda foundation - en speciell variant som används för att dölja exempelvis ärr - så kan du göra rodnaden osynlig. Du kan komplettera med rouge och med puder också. Var dock noga med att det inte syns några linjer. Svullnaden dock - den är värre att sminka bort. Därför skulle vi istället ge dig rådet att gå rakt på problemet och boka in en tid hos en tandläkare.

Boka tid hos en akuttandläkare

Hur ska man då - med extremt kort varsel - kunna få tid hos en tandläkare i Stockholm och dessutom hinna få behandlingen utförd? En väldigt bra detalj med just Stockholm och tandläkare där är att många av dessa börjat inse värdet av att erbjuda en kontakt med en akuttandläkare.

Skulle du - i din prekära situation - ringa en akuttandläkare så innebär detta att du går före i den ordinarie kön; din akuta värk kommer att prioriteras och du kommer att få hjälp snabbare. Det kan handla om en visdomstand som måste plockas ut, det kan handla om en tandskada i samband med en olycka och det kan handla om att du drabbats av akut värk i munnen. Oavsett vilket - du hör av dig till en akuttandläkare som gör en bedömning och som ger dig en snabb möjlighet till vård. Läs mer: https://www.akuttandläkarestockholm.net.

Svullnaden - i just ditt specifika fall - kommer förmodligen att ligga kvar under någon dag. Men, du kommer definitivt att kunna delta vid mötet och du kommer att göra det utan att ha ont. Om det skulle gälla en arbetsintervju så kan detta faktiskt vändas till din fördel också. Förklara direkt att svullnaden på din kind kommer av ett besök hos en akuttandläkare och att du varit tvungen att ta bort en värkande visdomstand. Säger du detta till rekryteraren så kan du också vara rätt säker på att denna kommer att skriva ett nyckelord i marginalen bredvid ditt namn. Ett nyckelord som stavas: Dedikerad.

Hur många skulle inte ställa in ett sådant möte och begära en tid någon annan dag? Dyker du upp så visar du också att du v e r k l i g e n vill ha tjänsten i fråga. Sådana egenskaper är definitivt viktigare än hur man ser ut. Murphy´s lag går definitivt att manipulera och vända till sin egen fördel.

Varför inte bli en makeupartist?

13 dec 2018

Du har säkert sett en och annan makeupartist? De finns där men syns inte. Istället är det deras arbete som syns. Du ser deras arbete så snart du ser på en reklambild, eller när du tittar på nyheterna på TV, eller på skådespelarna i din favoritserie. Du ser dem när du tittar på kungafamiljen. Alla drottningar, prinsar och prisessor har sina egna stylister, som både gör deras frisyrer och sätter deras makeup. Om du gillar prinsessan Victorias smink, då gillar du förmodligen hennes makeupartists arbete. 

Så kan det vara att arbeta som makeupartist

Hur är det att arbeta som makeupartist? De flesta har ganska kort tid på sig att sminka folk, till exempel innan de ska ta bilder vid en modellshow, en modevisning, innan en reklambild tas, eller på plats när skådespelarna ska ta olika tagningar inför filminspelningar. Då finns det alltid en makeupartist och en frisör på plats som ser till att skådespelarna ser rätt ut, att frisyrerna är de rätta. 

Det är sällan man tänker på att alla som uppträder i TV, eller i en webbsändning faktiskt är sminkade, både män som kvinnor, men så är det. Utan sminkningen skulle både politiker, nyhetsuppläsare och journalister se blå ut i ansiktet. Den enda gången som det fungerar att vara osminkad inför en kamera är när man filmar utomhus i dagsljus. Då är ljuset så pass starkt att det inte behövs starka strålkastare och kameralampor som lyser upp den som ska bli intervjuad.

Arbeta på skönhetssalong eller i butik

Det finns även många makeupartister som arbetar på en skönhetssalong eller i en butik. Asbetar man med makeup lär man sig otroligt mycket om smink och hur det fungerar, vad som är bra för olika effekter och kan mycket väl arbeta med att sälaj sådant i butik. Smink är något som nästan alla kvinnor använder sig av och det är en mycket lukrativ bransch. Här finns en hel del att tjäna om man är duktig på smink ioch är en duktig säljare. Ett annat ställe där det alltid behövs makeupartister är på skönhetssalonger, där det kommer kunder som vill bli sminkade innan en viktig gala, inför en fotografering och liknande tillfällen.

Så går du en makupartistubildning

Om du är intesserad av att gå en makeupartist utbildning så kan du till exempel googla "makeupartist utbildning" och få kontaktinformation om vilka utbildningar som utbildar till makeupartister. Då får du välja några som diu vill ta kontakt med och som skulle kunna passa dig.  Här kan du läsa mer.

Fixa rumpan som Kim Kardashian!

12 sep 2018

Du har väl sett Kim Kardashians snygga rumpa. Nu är det ju inte bara rumpan som är snygg på Kim Kardashian, men hennes rumpa har satt igång en trend, åtminstone bland skönhetsmedvetna tjejer och killar. Det är många som skulle göra mycket för att få en rumpa som hon har. Det märkliga är att fastän hon har fått två barn, verkar det inte ha påverkat hennes kropp nämvärt. Det är inte dåligt jobbat. Många kvinnor märker att när de väl får barn, förändrar hormonerna kroppen så den knappt är igenkännbar efter det. Då är det så stor skillnad på kroppen före och efter graviditet och födsel. Men det finns bra sätt att bli av med gravidkroppen en gång för alla.

Tänk att man kan flytta volymen från midjan till rumpan

Många har för mycket fett kring midjan och vill mer än gärna lyfta fettet från magen till rumpan i stället. Hur många känner inte du som önskar att man kunde göra just det? Och det går alldeles utmärkt att göra det. Går du till en skönhetsklinik i Stockholm har du möjlighet att göra just det. Då avlägsnar man fettet från magen i några omgångar så att kroppen hinner anpassa sig efter fettsugningen. Efter det injicerar man det i rumpan i stället.

Metoden heter "Brazilian Butt Lift" och innebär att man använder sig av kroppens eget fett för att "skulptera" om kroppen. Man tar då fett från ställen som patienten, du alltså, önskar få fett avlägsnat och injicerar det på de ställen där du önskar det. I och med att man använder sig av kroppens eget fett, stöter inte kroppen bort det, och man vet att kroppen anpassar sig till det man åtgärdar.

Har man inget fett kan man operera in implantat

Har du inget fett i magen att tala om, men önskar dig en snygg rumpa, likt Kim Kardashian, eller efter den form som du önskar kan du operera in ett implantat som har den form som du önskar och ändå. Operationen är inte på något sätt komplicerad, utan enkel för dig som patient. Även om själva operationen inte är det minsta komplicerad är det ändå viktigt att du tar det lugnt efteråt och låter kroppen återhämta sig efter operationen, och framför allt inte sitter på rumpan de närmaste veckorna efter en operation. Som du förstår, kommer det att forma om rumpan på ett sätt som inte är bra och som motverkar den form på rumpan som du önskar dig.

Läs mer här om skönhetskliniken som skulpterar din kropp så att du får ett riktigt rumplyft på: rumplyft.nu.

Vissa rynkor kan man inte sminka bort

19 jul 2018

Många gör en hel del för att slippa få rynkor i ansiktet. Här kan vi tycka att det är fint med några vackra rynkor i ansiktet, så länge det inte handlar om stora påsar under ögonen. Det är inte vackert på någon. Har man stora rynkor mellan ögonen, till exempel, är det heller inte särskilt snyggt, inte heller breda veck i pannan, eller hela rutnät i ansiktet. Vad kan man då göra med rynkor i ansiktet? En del provar botox, det är ett nervgift som gör att du inte kan röra den delen av ansiktet. Injicerar du botox i pannan, kan du inte lyfta på pannan mer, det är det som gör att rynkan i pannan försvinner. Pannan blir helt enkelt stel efter en botox-injicering.

Man kan fylla ut ansiktet

I stället för att injicera ett nervgift som botox, kan man faktiskt använda sig av vävnad från den egna kroppen. Säg att du vill bli av med fett som envist sätter sig runt magen och midjan men som du skulle behöva släta ut rynkan i ansiktet med. Det är faktiskt fullt möjligt. Med moderna metoder kan man, utan kirurgiska operationer, transplantera fett som man vil avlägsna på det ena stället på kroppen till ett annat.

Därför behöver man inte opereras

Som behandlare tar man emot människor som vill bli av med fett på någon del av kroppen. Då ger man först en lokal bedövning, just på det ställe som de vill bli av med fettet på, till exempel på magen. Sedan gör man ett snitt (på magen) och för in en smal laser. Med lasern tillintetgör man fettvävnad. Sedan suger man ut fettvävnaden. Den fettvävnaden kan man sedan (om patienten vill) injicera i ansiktet, till exempel där rynkan i pannan sitter, eller mellan ögonen. Då använder man bara en spruta som sprutar in fettet där patienten vill att det ska sitta.

Knappt någon konvalescens

Gör man på det sättet, behöver inte patienten sövas. Lasern kanske inte gör särskilt ont och snittet man gör i huden, sys igen. Det blir inte något stort sår, om kiurgen är duktig på det som hen gör. Särskilt intressant är den delen av operationen, eller behandlingen den att man kan förflytta patientens egen vävnad från det ena stället till det andra. Det gör att man inte för in främmande material i kroppen, utan det är den egna kroppens vävnad som används för att åstadkomma en förändring som patienten önskar. När man slipper narkos och heller inte gör stora ingrepp i kroppen, innebär det att patienten inte behöver någon lång sjukskrivning efteråt. De flesta kan arbeta på nytt efter några dagar.

Sminktips som korrigerar ansiktet

8 jun 2018

Det är många inressant effekter som man kan uppnå med rätt sorts make-up. Den som är kunnig i hur man sminkar sig vet att det finns en hel del som man kan uppnå med rätt penseldrag. Likt en kosntnär kan man leka med skuggor för att förvilla ögat som vilar på ens ansikte. Som de flesta vet, gör ljusa färger att något ser större ut än vad det är, medan mörka färger får den motsatta effekten. Här finns det sminkfärger i alla nyanser av bronze-färger och highlighter som ger de ljusa nyanserna man vill markera, som till exempel högsta punkten på kindbenet, haktippen och nästippen – dock inte om man själv tycker att man har en bred näsa. Då ska man inte använda haghlighter på näsan alls.

Större mun

De flesta vill ha större mun och läppar. Dock är det inte alla som vill ha en bredare mun. Därför om det är så att man vill ha en mun som ser ut att ha fylligare läppar kan man måla precis utanför läppkanten ovan och under läpparna, men undvika att måla hela vägen till mungiporna. Lägg ett mörkare lager med läppstift först, och sedan ett ljusare ovanpå det mörka men inte hela vägen till läppkanten. Sätt tummen i munnen och dra ut tummen och bit av mot ett papper innan du går vidare.

Smalare näsa

Vill du ha en smalare näsa, täcker du först hela ansiktet med en concealer. När du har fått ett jämnt lager med concealer över hela ansiktet tar du en lite mörkare bronzer och drar med en pensel på båda sidor om näsryggen. I mitten av näsan kan du dra en ljus strimma med concealer om du så vill. Då ser näsan smalare ut.

Mindre haka

Vill du ha en mindre haka, täcker du först hela ansiktet med en concealer. Pudra på med en puder i samma nyans som din naturliga ansiktsfärg. Välj sedan en bronzer som är något mörkare än ansiktspudret. Dra med några lätta tag med en mak-up-pensel på hakan.

Större ögon

Vill du ha större ögon ska du använda mascara och lös-ögonfransar. Allt som gör att du har mer fylliga och längre ögonfransar gör att dina ögon ser större ut. 

På ögonlocken

Använd en mörkare färg allra närmast ögonfransarna, smeta ut ögonskuggan med fingret eller en topz. Använd sedan en ljusare ögonskugga ju längre ut från ögat. Gör på samma sätt under ögat. Måla sedan mascara på ögonfransarna och limma fast lösögonfransarna till sist.

Mindre ögon

Vill du ha mindre ögon bör du använda en mörk kajalpenna så nära ögonen som du bara kommer åt, både upp till och nedtill på ögonen. Använd sedan ingen ögonskugga, utan en ljus bronzer runt ögonen, alternativt en ljus ögonskugga efter att du har målat ögonen med en kajalpenna.

Om du hellre vill få mer bestående förändringar i ansiktet än det som smink kan ge, är ett alternativ att plastikoperera de delar i ansiktet som man kanske inte är så nöjd med. Andra behandlingar man kan få är botox. I Stockholm  finns det många kliniker som tar skönhet på allvar och hjälper en att nå sitt drömutseende.

sminkborstar

Några trender inom smink inför vår och sommar

29 apr 2018

I år lär vi se en hel del färgstarka trender, både i modet och i make-up. Det är som om vi önskar 1980-talet tillbaka, i alla fall när det kommer till sminket. Efter flera år med ganksa nedtonad make-up är det nu dags för färgexplosioner och vågade ögonskugga och läppar. I år är sminket mer av ett statement. Så då ser vi markerade ögon och läppar. Släpp färgerna lös! Det är vår!

Naturliga ögonbryn: efter år av ögonbryn tjocka som sniglar, ser vi nu en annan mer modest trend vad gäller ögonbryn. I vår är det den naturliga looken på ögonbryn som är inne. De ska inte längre se tjocka och färgstarka ut längre. Kanske för att det är ögonen som ska markeras.

Ögon: vi ser många som nu markerar ögonen; antingen med hjälp av starka färger eller glitter på ögonlock, liksom Eye-liner, till och med under ögonen. Vi ser också andra färger än svart, såsom vit Eye-liner.

Läppar: lika mycekt som ögonen markeras, ser vi nu markerade läppar. Det är starka färger även här, helst glittriga läppstift. Det glänser och ser vått eller fuktigt ut. Färgen spelar mindre roll, huvudsaken du markerar läpparna.

Hår: I vår fortsätter vi se långt hår, precis som de senaste tio åren. Däremot ser vi många frisyrer med små lockar, stora lockar och lockar på tvären och längden.

Highlighter: highlighter fortsätter att vara trendigt. Vi ser den på kindben, hakan och nästippen. Det är snyggt och ger en extra lyxig look.

Populär färger i år

Lilafärg

Egentligen är lila en fortsättning av vinterns trendfärg. Vi har sett den både i förra årets modefärg, och i inredning. Nu fortsätter färgtrenden med lila i vårens make-up. Egentligen kan du välja vilka nyanser du vill i lila. Både den mörkare lila och den ljusare lila färgen är lika trendiga.

Pastellfärger

1980-talets färgfest är tillbaka. Du kommer att se många rosa, ljusblå, mintgröna och ljusgula färger både i vårens mode och make-up. Det är i dessa färger som vi markerar både ögon och läppar.

Neonfärger

Neonfärger fortsätter vara populära och följer med i 1980-talets pastellfärger. Du kan välja samma färger, men i neon, om du så önskar och det är lika rätt. Gissningsvis kommer vi att se flera baddräkter och bikini i neonfärger på badstränderna i sommar.

Sunrise-färger

Denna färg lär bli populär framför allt i höstens mode. Rött är en färg som har hängt med nu i snart tio år, och inget tyder på att färgen inte är lika populär i höst. Plus att de flesta färgerna  du ser i solnedgångs ljus; orange, rosa, aprikos och rött blir höstens modefärger.

När det kommer till make-up anser vi att även budgetprodukterna kan stå sig i jämförelse med lyxvarianten. Det är som med kläder: det är oftast varumärket som du betalar för.

Vad innebär en ögonlocksplastik i Stockholm?

23 apr 2018

Då man talar om att genomföra till exempel en ögonlocksplastik så menar man att man lyftar ögonen. Ja, inte rent fysiskt då utan mer att man tar bort oönskade ringar och rynkor som man tycker förstör sitt ansikte. I Stockholm har detta ingrepp visat sig vara väldigt populärt och främst då för damer som är mitt upp i ett åldrande som de själva kanske inte gillar. 

Många bra skönhetssalonger i Stockholm

Där och då vänder man sig till en praktik som utför ögonlocksplastik. Resultatet blir att man får ett yngre ansikte och där själva ingreppet i sig vare sig är farligt eller tar särskilt lång tid. Ögonlocksplastik är alltså i Stockholm något som många anser sig behöva. Detta behov finns naturligtvis över hela landet men syns allra tydligast i just Stockholm där man på ett annat sätt ofta är beroende av att se bra ut – både i yrkesliv och civilt då staden och dess invånare i sig generellt är ganska känsliga och ängsliga. 

Operera ögonlocken ger ett fräscht utseende

Genom att genomföra en ögonlocksplastik i Stockholm så ger man sig, helt enkelt, en större chans att hänga med ett tag till. Det är åtminstone så många resonerar och för dessa personer så tar det naturliga åldrandet väldigt hårt på själen och det är därför som man vänder sig till läkare för att korrigera de fel och brister man ser i spegeln. Här är alltså det vanligaste att rynkor och annat runt ögonen är det störande och då blir det också detta som första tas om hand – exempelvis då genom just ögonlocksplastik. 

Det här är varken rätt eller fel utan något som är upp till var och en – man måste helt enkelt själv få bestämma över sitt liv och inga moralpinnar bör pekas mot de som – via ingrepp – gör sin kropp vackrare. Sedan om det handlar om att lyfta sina bröst eller att genomföra en ögonlocksplastik spelar ingen roll. Åldrandet är något som var och en får ta tag i på sitt eget sätt och därför ska man inte lägga någon större vikt om en tant i Stockholm nu anser sig behöva en ögonlocksplastik. Valet är fritt och det är det som är det fina. 

Hur lång tid tar en ögonlocksplastik att genomföra i Stockholm?

Själva ingreppet i sig då det handlar om ögonlocksplastik tar inte speciellt lång tid utan handlar om cirka två timmar. Däremot kan det ta lite tid innan man får det färdiga resultat som man önskar – det vill säga att ärr och annat försvinner och här brukar man prata om två-tre veckor. 

I Stockholm är det alltså därför lätt att förklara varför just ögonlocksplastik i Stockholm visat sig vara så populärt – detta då man på väldigt kort tid kan förändra sitt utseende till det bättre och utan att egentlig smärta upplevs. Ögonlocksplastik i Stockholm har, helt enkelt, för många blivit lite av livsstil och man kan redan nu se hur kliniker även öppnar i städer som Göteborg och Malmö. Det här skönhetsingreppet är här för att stanna så det är bara att acceptera och vänja sig vid det. 

← Äldre inlägg