Så gör du en enkel sminkning – steg för steg

De flesta av oss har för all del en önskan om att kunna lägga en daglig make-up där hela ansiktet framhävs. Kort och gott; i en perfekt värld så skulle vi mer än gärna ställa oss framför spegeln och noggrant gå igenom våra ansikten från haka till panna. 

Men, det var det där med tiden. Hur många av oss har – handen på hjärtat – mer än kanske tio minuter (om ens det?) att röra oss med på en vardagmorgon? Barnen ska ha frukost, barnen ska köra till skola och dagis, man ska själv hinna med att ta sig till jobbet och däremellan också hinna med att få något i magen.

Tiden är begränsad – men lyckligtvis så finns det några knep som kan göra sminkningen både snygg och effektiv. Vi tänkte ge dig en steg-för-steg guide i hur du ska gå tillväga för at hinna lägga den perfekta maken innan jobbet.

Här är en snygg, enkel sminkning

 

  1. Börja med att borsta på lite puderrouge. Det går fort och det ger effekt hela dagen; du kommer att se pigg och fräsch ut fram till dess att du tvättar av dig på kvällen.
  2. Dutta på lite vit ögonskugga i ögonvrån; både under- över och insida.
  3. Lägg på mascara. Mascara är det som ger absolut bäst effekt om du är trött och vill se lite piggare ut. Undvik gärna underfransarna då detta kan ge illusionen av att du har mörka ringar under ögonen.
  4. Applicera lite conceraler precis vid näsvingen – du är ofta lite rödare där och det här skapar en balans och en harmoni i hela ansiktet.
  5. Fortsätt med consealern, men denna gång så lägger du ett litet lager runt dina läppar. Fortsätt därefter med foundation. Vill du ytterligare sätta dina läppar i fokus? Använd en highlighter och applicera lite precis ovanför överläppen. Ett riktigt bra tips som garanterat kommer att skapa illusionen om att dina läppar har extremt mycket volym och fyllighet.
  6. Lägg lite rouge på kinderna och fixera med puder.
  7. Voila – du är redo för att köra barnen till skolan och ta dig själv till jobbet; helt fläckfri och med ett utseende att avundas.

Ett bonustips är att du ser till att vara förberedd. Ha alltid en sminkväska redo under morgonen och se till att exempelvis noppa ögonbrynen innan du går och lägger dig.

sminkprodukter