Varför inte bli en makeupartist?

Du har säkert sett en och annan makeupartist? De finns där men syns inte. Istället är det deras arbete som syns. Du ser deras arbete så snart du ser på en reklambild, eller när du tittar på nyheterna på TV, eller på skådespelarna i din favoritserie. Du ser dem när du tittar på kungafamiljen. Alla drottningar, prinsar och prisessor har sina egna stylister, som både gör deras frisyrer och sätter deras makeup. Om du gillar prinsessan Victorias smink, då gillar du förmodligen hennes makeupartists arbete. 

Så kan det vara att arbeta som makeupartist

Hur är det att arbeta som makeupartist? De flesta har ganska kort tid på sig att sminka folk, till exempel innan de ska ta bilder vid en modellshow, en modevisning, innan en reklambild tas, eller på plats när skådespelarna ska ta olika tagningar inför filminspelningar. Då finns det alltid en makeupartist och en frisör på plats som ser till att skådespelarna ser rätt ut, att frisyrerna är de rätta. 

Det är sällan man tänker på att alla som uppträder i TV, eller i en webbsändning faktiskt är sminkade, både män som kvinnor, men så är det. Utan sminkningen skulle både politiker, nyhetsuppläsare och journalister se blå ut i ansiktet. Den enda gången som det fungerar att vara osminkad inför en kamera är när man filmar utomhus i dagsljus. Då är ljuset så pass starkt att det inte behövs starka strålkastare och kameralampor som lyser upp den som ska bli intervjuad.

Arbeta på skönhetssalong eller i butik

Det finns även många makeupartister som arbetar på en skönhetssalong eller i en butik. Asbetar man med makeup lär man sig otroligt mycket om smink och hur det fungerar, vad som är bra för olika effekter och kan mycket väl arbeta med att sälaj sådant i butik. Smink är något som nästan alla kvinnor använder sig av och det är en mycket lukrativ bransch. Här finns en hel del att tjäna om man är duktig på smink ioch är en duktig säljare. Ett annat ställe där det alltid behövs makeupartister är på skönhetssalonger, där det kommer kunder som vill bli sminkade innan en viktig gala, inför en fotografering och liknande tillfällen.

Så går du en makupartistubildning

Om du är intesserad av att gå en makeupartist utbildning så kan du till exempel googla "makeupartist utbildning" och få kontaktinformation om vilka utbildningar som utbildar till makeupartister. Då får du välja några som diu vill ta kontakt med och som skulle kunna passa dig.  Här kan du läsa mer.

13 Dec 2018