Tips från frisören

Hårvård efter årstid

Första tipset handlar om att håret ska behandlas precis som din hud. På sommaren kan håret, precis som huden, bli torrt av solen. Det är även så att hårets pigment reagerar på UV-strålarna från solen och bleks. Därför bör du använda produkter som skyddar håret mot just UV-strålarna. Vill du inte använda uv-skydd på håret så går även en solhatt eller keps bra att använda.

På vintern blir håret lätt torrt och statiskt, då är det bra att tillföra produkter som innehåller mycket fukt, att rekommendera är ett leave-in-balsam som hjälper att förebygga det torra håret. Det finns även glansdroppar som kan hjälpa till med att ta bort det statiska i håret, det är bara att försiktigt smörja in ytan av håret och samtidigt ger du mer glans åt håret.

Använd alltid värmeskydd

Att utsätta håret för 200 graders värme och förvänta sig att det ska må bra efteråt är ju inte vidare smart. Om håret blir riktigt skadat av värmen kan det börja gå av. Därför ska man alltid använda värmeskydd i håret, viktigt är bara att kolla vilken temperatur skyddet faktiskt skyddar mot. Tunnare hårstrån klarar inte av lita hög värme som tjocka hårstrån klarar av, så börja på låga temperaturer. Om du är osäker på hur tjocka dina hårstrån är så kan du alltid fråga din frisör.

Klipp håret regelbundet

Hur tråkigt det än låter så bör du klippa dig var sjätte till åttonde vecka av flera anledningar. Frisyren tappar snabbt sin form. Håret växer cirka 1 cm per månad och tänk då när det har gått 2-3 månader, frisyren ser ju faktiskt inte likadan ut. Har du längre hår utan någon speciell frisyr kan du vänta lite längre, men om du märker att håret börjar trassla mer än vanligt och du börjar se kluvna toppar, då är det dags att klippa sig. Ju längre du drar på det, ju mer kommer frisören att behöva klippa.

Använd hårprodukter som passar din hårtyp

Om du är osäker på vilken hårtyp du har, rådfråga din frisör. Att använda hårprodukter som är anpassade efter din hårtyp kan göra stor skillnad, men glöm inte att ta hand om din hårbotten också. Din frisör vet garanterat vad du behöver för produkter. Kom ihåg också att alla produkter faktiskt inte är snälla mot ditt hår eller din hårbotten, de kan tvätta bort för mycket av det naturliga fettet i håret och då kan du uppleva att ditt hår känns fettigt snabbare.

10 Apr 2017