Ta bort ditt hår med laser

Att ha väldigt mycket hår på sin kropp kan för många vara väldigt generande och hämmande och har fram till nu varit ganska svårt att göra något år. Kort sagt här: Har man lidit av generande hårväxt så är detta något som man fått försöka göra något åt på egen hand och detta genom att antingen raka de områden på kroppen där håret är som mest påtagligt eller genom att vaxa dem.

Metoder som både är tidskrävande, svåra att genomföra (exempelvis på sin egen rygg), smärtsamma och kostsamma. Framförallt dock så har de visat sig vara ineffektiva sett över tid och procedurer som man tvingats upprepa med jämna mellanrum – väldigt jämna mellanrum; rakar man sig så återkommer håret nästan per omgående och brukar dessutom se grövre ut. Vaxning å sin sida brukar ge ett mer hållbart resultat, men kostar mer pengar om man tvingas besöka en salong och är svårt att genomföra på egen hand – ryggen, axlarna. Kort sagt; har man en generande hårväxt så får man antingen jobba väldigt hårt med att försöka dölja denna eller också så får man acceptera att man ser ut som man gör. Något som naturligtvis är det bästa; alla är vi olika och gällande hårväxt så skiljer det sig egentligen inte i sak mot om en person är lån, kort, smal eller tjock.

Dock – om man inte kan acceptera denna hårväxt, om man exempelvis som kvinna har en väldigt hårig bikinilinje eller hår på rygg och antydan till mustasch eller som man har en rygg som är full av hår så finns det i dagsläget ett alternativ som visat sig fungera väldigt bra och som i många fall gett ett permanent resultat.

Hårborttagning med laser har gjort att många personer för evigt sluppit den här våndan som ligger i att tvingas visa upp exempelvis en hårig rygg på stranden. Hårborttagning med hjälp av laser är möjlig att göra över hela Sverige, men utbudet av kliniker som erbjuder tjänsten är som störst i Stockholm.

Så fungerar hårborttagning med laser i Stockholm

Det första som sker om man bestämmer sig för att genomföra en hårborttagning med laser är att man bokas in på ett möte där man konsulterar med personen som ska utföra behandlingen och där man ser vilket typ av hår man har, vart det sitter och av vilken kvalitet det är. Vidare så ser man även till saker som genetik, nivån av hormoner i kroppen samt i vilken ålder man befinner sig i. Därefter så beslutar man om hur många behandlingar som krävs och man påbörjar den första så fort som möjligt. Hårborttagning med laser går  - väldigt kortfattat - till så att man värmer upp hårrötterna med laserljud till en temperatur om 70 grader och där de därmed bränns bort.

Det krävs ca 5-7 behandlingar med ett mellanrum om ca 4-8 veckor mellan varje och det man kan se är att man således får vänta ett bra tag innan man fått bort allt hår. De flesta som genomfört hårborttagning med laser i Stockholm har vittnat om att det verkligen varit värt det, kort konvalescens, nästan smärtfritt och ett väldigt tillfredsställande resultat är orden som nämnts i samband med avslutad behandling.

Här kan du läsa mer om hur denna metod fungerar: www.hårborttagninglaserstockholm.se.

 

16 Apr 2017