Svårt sminka över hårväxt på läppen

Den osm ofta har ansiktsfoundation i ansiktet, märker att det är mycket svårt, för att inte säga omöjligt att sminka över en mustasch, eller skäggväxt som många kvinnor brukar ha på hakan, eller på halsen. Egentligen är det ju inte så konstigt om kvinnor har hårväxt i ansiktet. Vi är ju som männen, och mer lika dem, än vi kanske föreställer oss. Däremot, är det som är attraktivt för män, inte lika attraktivt för kvinnor. På män är skägg något som man förknippar med maskulinitet, och något snyggt. På kvinnor är liknande "skägg" och behpring i ansiktet något mycket fult och missklädsamt. Så vad ska man göra, om man som kvinna har ovälkommen behåring i ansiktet?

Hårborttagning som är permanent 

Som tur är finns det några olika metoder för att ta bort hår som man inte vill ha i ansiktet. Mågna använder pincett och rycker bort de ovälkomna hårstråna i ansiktet. Det är en effektiv metod, om man bara har ett och annat ovälkommer hårstrå i ansiktet, men fullständigt omöjligt om man har många sådana hårstrån över läppen, på kinderna eller på, eller nära halsen. På somrarna vill man ju oftast kunna ha på sig bikini utan att det är en massa hår på halsen, eller i urringningen på sin bikini. Med laser kan man ta bort hår som växer så att det försvinner helt och hållet. Detta är det emst effektiva metoden, framför allt om man har omfattande behåring på kroppen.

Vaxning är inte permanent

Att vaxa benen, armar, ben eller i ansiktet är inte något sätt som tar bort behåringen på ett permanent sätt. Vill man få bort behåringen på ett permanent sätt, bör man döda hårsäckarna, och se till så att de inte genererar mer hårväxt. Med laser, till exempel, kan man döda hårsäckarna där man inte vill att de ska producera hår. Särskilt kan detta gälla kvinnor som kommer i övre medelåldern. Med stigande testosteronhalter i kroppen, kan många kvinnor uppleva att håret växer mer i ansikte, hals och bröst med stigande ålder. Det är många kvinnor som inte känner till att hormonet testosteron stiger när de blir äldre. På samma sätt är det med männen; deras halter av hormonet östrogen, stiger också med åldern. Många älder män upplevs som "mjukare" ju äldre de blir. Ibland så pass att de blir mer omhändertagande ju äldre de blir. På samma sätt kan många kvinnor upplevas som mer "aggressiva" ju äldre de blir. Mannen och kvinnan närmar sig varandra med stigande ålder. Här kan du läsa mer om hur du kan få en permanent hårborttagning.

7 Feb 2019