Sminktips som korrigerar ansiktet

Det är många inressant effekter som man kan uppnå med rätt sorts make-up. Den som är kunnig i hur man sminkar sig vet att det finns en hel del som man kan uppnå med rätt penseldrag. Likt en kosntnär kan man leka med skuggor för att förvilla ögat som vilar på ens ansikte. Som de flesta vet, gör ljusa färger att något ser större ut än vad det är, medan mörka färger får den motsatta effekten. Här finns det sminkfärger i alla nyanser av bronze-färger och highlighter som ger de ljusa nyanserna man vill markera, som till exempel högsta punkten på kindbenet, haktippen och nästippen – dock inte om man själv tycker att man har en bred näsa. Då ska man inte använda haghlighter på näsan alls.

Större mun

De flesta vill ha större mun och läppar. Dock är det inte alla som vill ha en bredare mun. Därför om det är så att man vill ha en mun som ser ut att ha fylligare läppar kan man måla precis utanför läppkanten ovan och under läpparna, men undvika att måla hela vägen till mungiporna. Lägg ett mörkare lager med läppstift först, och sedan ett ljusare ovanpå det mörka men inte hela vägen till läppkanten. Sätt tummen i munnen och dra ut tummen och bit av mot ett papper innan du går vidare.

Smalare näsa

Vill du ha en smalare näsa, täcker du först hela ansiktet med en concealer. När du har fått ett jämnt lager med concealer över hela ansiktet tar du en lite mörkare bronzer och drar med en pensel på båda sidor om näsryggen. I mitten av näsan kan du dra en ljus strimma med concealer om du så vill. Då ser näsan smalare ut.

Mindre haka

Vill du ha en mindre haka, täcker du först hela ansiktet med en concealer. Pudra på med en puder i samma nyans som din naturliga ansiktsfärg. Välj sedan en bronzer som är något mörkare än ansiktspudret. Dra med några lätta tag med en mak-up-pensel på hakan.

Större ögon

Vill du ha större ögon ska du använda mascara och lös-ögonfransar. Allt som gör att du har mer fylliga och längre ögonfransar gör att dina ögon ser större ut. 

På ögonlocken

Använd en mörkare färg allra närmast ögonfransarna, smeta ut ögonskuggan med fingret eller en topz. Använd sedan en ljusare ögonskugga ju längre ut från ögat. Gör på samma sätt under ögat. Måla sedan mascara på ögonfransarna och limma fast lösögonfransarna till sist.

Mindre ögon

Vill du ha mindre ögon bör du använda en mörk kajalpenna så nära ögonen som du bara kommer åt, både upp till och nedtill på ögonen. Använd sedan ingen ögonskugga, utan en ljus bronzer runt ögonen, alternativt en ljus ögonskugga efter att du har målat ögonen med en kajalpenna.

Om du hellre vill få mer bestående förändringar i ansiktet än det som smink kan ge, är ett alternativ att plastikoperera de delar i ansiktet som man kanske inte är så nöjd med. Andra behandlingar man kan få är botox. I Stockholm  finns det många kliniker som tar skönhet på allvar och hjälper en att nå sitt drömutseende.

sminkborstar

8 Jun 2018