Skaffa en ny frisyr

Är du trött på din gamla frisyr och vill prova något nytt? Hör du till alla människor som vill förändra sin frisyr men ändå när man sitter där i frisörstolen alltid ändå väljer den vanliga frisyren. Här går vi igenom lite av årets trender och hur man kan skapa en vacker frisyr som tar fram en ny sida av dig.

Trender 2019

Trenden med att smycka långt hår med vackra hårspännen och scrunches som började 2018 fortsätter. Som så många gånger förr kommer inspirationen från säsongens modevisningar. Det ska vara stora och glammiga spännen och scarfar. Scarfen kan knytas runt hårknutar och i hästsvansen. Det är även helt rätt att hade runt hela huvudet som en sjalett. 

En annan trend är att ha vaxade frontpartier som skapar en wet-look på det torra håret. Man använder då ett glansigare och hårdare vax. Då får man bibehållen volym och en råhet. 

Sidbenan populär 

Äntligen är sidbenan tillbaka. Det är en vacker frisyr som passar till både långt och kortare hår.  Man kan använda den till en klassisk mjuk frisyr men även till tightare uppsättningar. Det går också att skapa en sidbena utan att klippa sig med hjälp av av dolda spännen.

För längre hår

80-talet är tillbaka med besked när det gäller längre hår. Det är återigen trendigt med volym och textur. Man arbetar med uppklippta och kammade lockar som ger en stor volym. Det går även att kombinera med knutar i olika former. För den vågade kan man göra flera små knutar. 

Korta frisyrer

I år är det mycket trendigt med riktigt korta frisyrer, så kallade Buzz cuts, som ger råa hår. Extra snyggt blir det med den blekts och när man intonar i färgglada pasteller.

Även lite längre typer av ”pixie-hår” fungerar med en känsla av att håret är hemmaklippt. 

Vilka hårfärger gäller?

Även i år är det trendigt och populärt med pastellfärger i håret. Förra året vara rosa färgen som alla skulla ha men i år är det lila som gäller.

En annan häftig färg som är "levande korall". Det är en blandning av rosa och orange påminner om exotiska korallrev. Blont hår är alltid populärt men det ska vara varmare än tidigare så att håret ser hälsosamt ut. De röda färgarna ska ha guld i sig för att bli varmare. 

Det också många som experimenterar med blockfärgar, vilket innebär att att man färgar till exempel fram- och bakhuvudet eller i över- och underhåret. Man kan då använda färger som roliga pasteller för en lite skarpare look, eller mjukare med blonda och bruna toner. 

5 Oct 2019