Så kan du ändra frisyren för att se yngre ut

Håret står för en stor del av vår identitet, och hur vi har det kan säga en hel del om oss som personer. Om du använder dig av tipsen nedan kan du styla håret så att du ser många år yngre ut. Vissa av tipsen nedan är lite dyrare, som en hårtransplantation till exempel, medan andra är betydligt billigare och enklare.

1.    Hårtransplantation

En hårtransplantation är ett mycket effektivt ingrepp. Genom att flytta hår från nacke och huvudets sidor till de kala partierna, löser det problemet med förlorat hår med goda resultat. Anledningen till att det funkar är för att hårsäckarna vid nacken och sidorna är programmerade att producera hår livet ut.

Innan du bokar en tid för en hårtransplantation bör du vara säker på att du vill göra det. Främsta orsaken till detta är att det kostar en hel del. Har du stora kala partier på huvudet blir det en hel del pengar som behöver spenderas. Läs mer på http://www.hårtransplantation.net/.

2.    Färga håret på rätt sätt

Om du inte lider av hårtapp är en hårtransplantation ett onödigt ingrepp. Det kan i sådana fall vara ett bättre alternativ att färga håret – och då göra det på rätt sätt. Något som är bra att undvika är svart. Svart, kompakt hår ger ofta känslan av en peruk. En något mörkare hårbotten är dock inget att rygga tillbaka ifrån, då det kan ge en effekt av att förtydliga ansiktsdragen och därmed ge hela ansiktet en tydligare kontur.

Om du är gråhårig och väljer en mörkare färg är det viktigt att sköta utväxten regelbundet. Om du inte har möjlighet att göra detta är det bättre att välja en något ljusare färg som inte kontrasterar med din riktiga hårfärg lika starkt. För att ge håret mer lyster och liv kan det fungera att blanda varma och kalla nyanser.

3.    Styla håret

Ett klassiskt knep att använda styling för att se yngre ut är att lyfta det bakåt och uppåt. Det här kämpar emot gravitationen som annars får din hud att vilja falla nedåt. Att huden i ansiktet blir förslappat är något som är ett ganska tidigt ålderstecken. På det här sättet kan det motverkas, även om det är ganska marginellt.

4.    Är peruk ett alternativ?

Om du har problem med håravfall eller väldigt tunt hår, och inte vill göra en hårtransplantation, kan peruk vara ett alternativt. För att få en peruk som är riktigt snygg och som passar dig bra kan det kosta en del. Skaffar man en billig peruk får man dock räkna med att resultaten kanske inte blir så bra som man förväntar sig.

26 Sep 2017