När man är trött på sitt hår!

Har du också tröttnat på ditt hår? Om du har det, varför inte prova på att färga det? Om du är orolig för att färgen ska slita på ditt hår, så har det som tur är, kommit flera hårfärger som vårdar om håret istället för slita på det. Så om man färgar håret, så kan man få den omväxling som man kanske önskar sig, utan att man behöver klippa håret kort, om man nu inte vill det.

I vår kan man egentligen ha både kvar sitt långa hår, och med lockar om man vill det. Istället för de stora lockarna som man sett på alla med lågnt hår, ser vi mer av 1930-talets lockar, i S-formade lockar. Vi ser både varma och kalla slingor i samma hår. Vill man ha det kortare, fortsätter pagen att vara populär. Även den uppklippta boben fortsätter vara poppis. En nyhet är den korta Pixie-frisyren; med lång lugg, kort i nacken och uppklippt vid öronen, en 1960-tals frisyr.

Toning

Känner man att det långa håret är slitet kan man endast tona det, för att skona topparna från att bli helt torra. En toning är mycket mer skonsam för håret än en hårfärgning. Toningen försvinner dessutom efter 10-15 tvättar. Känner man ändå att håret är slitet, så kan man lägga in en hårpackning som man har i håret i 15 minuter i en varm, fuktig handduk. När man sedan sköljer ur det kan man lägga in en ärt-stor klick med leave-in balsam som du inte sköljer bort ur håret.

Klippa topparna

Hjälper inte hårinpackningen kan man alltid klippa endast i topparna för att inte det slitna håret ska förstöra håret. Det finns inget som är så fult som slitet hår. Då är det bättre att klippa bort problemet med slitna hårtoppar. Som tur så växer håret ut, oavsett hur mycket man klipper det. Vill man ändå få till en förändring, kan man alltid göra slingor i håret. På så sätt skonar man det mesta av håret men får ändå fina färger i håret. Det finns fian oljor som man kan ha i håret för att få fram en riktigt fin lyster. Får man ingen ordning på håret på något annat sätt kan man alltid prova att lägga in marockansk olja i håret. Håret blir lite tyngre av oljan, men i längden får du en fin lyster i det.

Läs mer om frisör i Uppsala på: http://hairstudiouppsala.com.

17 Dec 2019