När du önskar dig plastikkirurgi

Den som har tappat kilon, brukar märka av att huden bildar veck och att den ofta inte hänger med i viktnedgången. Som tur är, är den elastisk och den återgår lätt till tidigare form med tiden, men ibland vill man skynda på återgången och ta bort överflödig hud. Säg att du ska åka till solen och fira semester i solen och vill kunna ha på dig en bikini och inte vill att människor ska stirra på din hud. Då är en plastikkurgi det enda som hjälper. 

En duktig plastikkirurg är guld värd

Det gäller att hitta rätt plastikkirurg som kan rätta till det som du känner att du vill rätta till i kroppen. Skönhetsbranschen är oväntat illa kontrollerad. Tyvärr finns det få lagar som reglerar vilka som får utgöra avancerade ingrepp i våra kroppar. Det gör att man själv är tvungen att kontrollera vilka det är som utför en plastikkirurgi åt dig. Här tar vi upp vad man shjälv kan göra för att kontrollera detta.

1. Socialstyrelsen

Det är märkligt nog ingen från Socialstyrelsen som kontrollerar att de som hävdar att de har legitimationer från Socialstyrelsen verkligen har det som de påstår att de har. Både läkare och sjuksköterskor kan fuska med detta. Så se till att de som hävdar att de har legitimationer från Socialstyrelsen verkligen har det.

2. Gör kontroller med IVO

Du kan även göra kontroller hos IVO – Inspektionen för vård och omsorg, om det finns klagomål eller andra uppseendeväckande om den läkare eller sjuksköterska som ska utföra plastikkirurgin på dig. Det är tyvärr en del som går obemärkt undan anmärkningar och tjänstefel i yrket som ändå får arbeta inom sjukvård och inom skönhetsbranschen. Här gäller det att se upp. Många tänker att de som arbetar med detta automatiskt saknar ett obefläckat förflutna. Så är det inte. Det är upp till den enskilde att kontrollera dessa saker.

3. Vilka medel för Filler och Botox använder de?

Vad använder de för slags medel? Ibland kan vissa skönhetskliniker påstå att ett visst medel är säkert, men är kanske inte det, om de inte använder sig av betrodda medel. Det är märkligt så lite som är reglerat inom detta område. Det är upp till dig, som kund, att själv kontrollera det som de påstår.

4. Deras referenser och omdömen

Ta så mågna referenser och läs på så mycket du själv bara kan om vad andra har att säga om den plastikkirurg som du funderar på att anlita. Bara i Stockholm finns det 50-tal plastikkirurger som du kan välja mellan. Vi råder dig att välja den som är bäst. Läs mer här om plastikkirurgi i Stockholm.

25 Mar 2019