Några trender inom smink inför vår och sommar

I år lär vi se en hel del färgstarka trender, både i modet och i make-up. Det är som om vi önskar 1980-talet tillbaka, i alla fall när det kommer till sminket. Efter flera år med ganksa nedtonad make-up är det nu dags för färgexplosioner och vågade ögonskugga och läppar. I år är sminket mer av ett statement. Så då ser vi markerade ögon och läppar. Släpp färgerna lös! Det är vår!

Naturliga ögonbryn: efter år av ögonbryn tjocka som sniglar, ser vi nu en annan mer modest trend vad gäller ögonbryn. I vår är det den naturliga looken på ögonbryn som är inne. De ska inte längre se tjocka och färgstarka ut längre. Kanske för att det är ögonen som ska markeras.

Ögon: vi ser många som nu markerar ögonen; antingen med hjälp av starka färger eller glitter på ögonlock, liksom Eye-liner, till och med under ögonen. Vi ser också andra färger än svart, såsom vit Eye-liner.

Läppar: lika mycekt som ögonen markeras, ser vi nu markerade läppar. Det är starka färger även här, helst glittriga läppstift. Det glänser och ser vått eller fuktigt ut. Färgen spelar mindre roll, huvudsaken du markerar läpparna.

Hår: I vår fortsätter vi se långt hår, precis som de senaste tio åren. Däremot ser vi många frisyrer med små lockar, stora lockar och lockar på tvären och längden.

Highlighter: highlighter fortsätter att vara trendigt. Vi ser den på kindben, hakan och nästippen. Det är snyggt och ger en extra lyxig look.

Populär färger i år

Lilafärg

Egentligen är lila en fortsättning av vinterns trendfärg. Vi har sett den både i förra årets modefärg, och i inredning. Nu fortsätter färgtrenden med lila i vårens make-up. Egentligen kan du välja vilka nyanser du vill i lila. Både den mörkare lila och den ljusare lila färgen är lika trendiga.

Pastellfärger

1980-talets färgfest är tillbaka. Du kommer att se många rosa, ljusblå, mintgröna och ljusgula färger både i vårens mode och make-up. Det är i dessa färger som vi markerar både ögon och läppar.

Neonfärger

Neonfärger fortsätter vara populära och följer med i 1980-talets pastellfärger. Du kan välja samma färger, men i neon, om du så önskar och det är lika rätt. Gissningsvis kommer vi att se flera baddräkter och bikini i neonfärger på badstränderna i sommar.

Sunrise-färger

Denna färg lär bli populär framför allt i höstens mode. Rött är en färg som har hängt med nu i snart tio år, och inget tyder på att färgen inte är lika populär i höst. Plus att de flesta färgerna  du ser i solnedgångs ljus; orange, rosa, aprikos och rött blir höstens modefärger.

När det kommer till make-up anser vi att även budgetprodukterna kan stå sig i jämförelse med lyxvarianten. Det är som med kläder: det är oftast varumärket som du betalar för.

29 Apr 2018