Kommer det att synas att jag har tandimplantat?

Ett ansikte handlar om en helhet som utgörs av flera mindre delar. Med hjälp av smink så kan man antingen framhäva eller dölja dessa delar. Har du vackra ögon så kan du, med hjälp av en viss teknik, låta ögonen ta mer plats. På samma sätt så kan ögonen i fråga ta fokus från något som du är mindre nöjd med; exempelvis en krokig näsa, en större panna eller ett par för smala läppar.

Man kan alltså experimentera och hela tiden ta fram sitt allra bästa utseende och därigenom ge personer i sin omgivning en bättre bild av vem man är och hur man ser ut.

Frågan är vad man gör om det är omöjligt att dölja? Tänderna utgör en stor del av ansiktet och det är dessa som syns om man ler. Med ett leende så ger man ett bättre intryck och det här gäller såväl i vardagen som i karriären.

Tyvärr så har inte alla den där perfekt tandraden som man vill visa upp. För de flesta så handlar det om att man har en nyans på sina tänder som inte stämmer överens med krav- och normer från samhället. Ser du på en vanlig reklamfilm så kommer huvudpersonen - oavsett vilken produkt som marknadsförs - att ha vita tänder.

En tandblekning idag ger bättre effekt till ett bättre pris

Vita tänder som är svåra att få då dessa till stor del är en produkt av vilka gener man har samt vilken livsstil man lever efter. En rökare, snusare eller en frekvent drickare av kaffe och thé kommer att få gulare tänder - så enkelt är det. För personer i denna situation så är lösningen dock ganska enkel, billig och tillgänglig då man numera kan få en tandblekning utförd hos en tandläkare utan att vare sig vänta för länge eller betala alltför höga summor.

Det är värre om man lider av att sakna tänder; något som många gör - men av vilt skilda skäl.- Det kan handla om att man slagit ut en tand, det kan handla om sjukdom, det kan handla om ålder, det kan handla om medicinering eller om undermålig skötsel av tänderna. Oavsett anledning: en förlorad tand växer inte ut igen och gluggen kommer att påverka hela ansiktet. Lösningen? Vi skulle rekommendera ett tandimplantat.

Så fungerar ett tandimplantat

Ett tandimplantat blir - till skillnad mot en protes (löstand) - en mer permanent lösning då en sådan ofta tas upp av kroppen och växer fast. Detta då man använder sig av ämnet titan som borras fast i käkbenet i form av skruvar. Det är i dessa titanskruvar som man därefter förankrar kronorna som kommer att fungera som tänder i framtiden.

Vid korrekt skötsel så finns det väldigt goda möjligheter att ett tandimplantat tas upp av kroppen och blir som en ordinarie tand. Du kan äta exakt som vanligt och ingen kommer att märka att det inte är din vanliga tand som syns då du ler. Kronan anpassas efter storlek, form och färg mot dina ordinarie tänder.

Skulle du besöka en tandläkare i Stockholm i syfte att undersöka huruvida du är lämplig för att få ett tandimplantat inopererat så är det primärt ditt käkben och styrkan i detta som kommer att bedömas. I och med att det är i käken som skruvarna fästs så måste det vara tillräckligt stabilt och starkt.

Operationen i fråga handlar om två stycken delar. Den första har vi tittat på - då skruvarna sätts fast i käken - och den andra delen handlar om det estetiska. Det är här som den stora fördelen med ett tandimplantat ligger. Ingen kommer nämligen att kunna ana- eller se att det inte är en ordinarie tand det handlar om. Detta då dina ordinarie tänder fungerar som mall för kronan: samma form, samma storlek och exakt samma färgnyans.

Det är, helt enkelt ett bra alternativ som dels gör att du kan äta som vanlig, inte känna något som glappar (som man gör med tandproteser) och där skötseln är exakt likadan. i kombination med att det inte syns att det inte är en ordinarie tand så är en tandprotes ofta att föredra och något som rekommenderas.

Det finns dock några saker som man ska tänka på och enklast blir om vi radar upp dessa nedan och enligt följande:

Läs mer om tandimplantat här: https://www.tandimplantatstockholm.nu.

26 Mar 2018