Kan man sminka över en svullnad i ansiktet?

Det finns en tydligt samband - som dock saknar vetenskaplig evidens - mellan hur man ser ut och vilket typ av möte man ska närvara vid. Du kan ha världens bästa hårdag dagen innan ditt livs viktigaste möte, men då nästa dag kommer då ser det ut som om en handgranat briserat på sin hjässa. Inte nog med det - din hy är full av finnar, du har svullna ögon och du har en allmän ofräsch känsla i munnen. Dessutom så hittar du inga kläder som sitter bra. Detta fenomen må sakna vetenskapliga bevis och dess existens får istället sammanfattas under den så kallade Murphy´s lag - Lagen om alltings jävlighet.

Det händer de flesta av oss, men det går att rädda upp i de allra flesta fall. Vi kan säga att du natten före ditt viktiga möte drabbas av en akut tandvärk och att en visdomstand börjat göra sig påmind. Värken är en sak - den går att parera med hjälp av vanliga värktabletter. Värre är det med svullnaden. Du ser ut att lida av någon typ av svårartad påssjuka och är dessutom rödblå längs med kinden på den sida där visdomstanden sitter.

Lösningen? Det kan vara möjligt att sminka bort detta. Genom att använda foundation - en speciell variant som används för att dölja exempelvis ärr - så kan du göra rodnaden osynlig. Du kan komplettera med rouge och med puder också. Var dock noga med att det inte syns några linjer. Svullnaden dock - den är värre att sminka bort. Därför skulle vi istället ge dig rådet att gå rakt på problemet och boka in en tid hos en tandläkare.

Boka tid hos en akuttandläkare

Hur ska man då - med extremt kort varsel - kunna få tid hos en tandläkare i Stockholm och dessutom hinna få behandlingen utförd? En väldigt bra detalj med just Stockholm och tandläkare där är att många av dessa börjat inse värdet av att erbjuda en kontakt med en akuttandläkare.

Skulle du - i din prekära situation - ringa en akuttandläkare så innebär detta att du går före i den ordinarie kön; din akuta värk kommer att prioriteras och du kommer att få hjälp snabbare. Det kan handla om en visdomstand som måste plockas ut, det kan handla om en tandskada i samband med en olycka och det kan handla om att du drabbats av akut värk i munnen. Oavsett vilket - du hör av dig till en akuttandläkare som gör en bedömning och som ger dig en snabb möjlighet till vård. Läs mer: https://www.akuttandläkarestockholm.net.

Svullnaden - i just ditt specifika fall - kommer förmodligen att ligga kvar under någon dag. Men, du kommer definitivt att kunna delta vid mötet och du kommer att göra det utan att ha ont. Om det skulle gälla en arbetsintervju så kan detta faktiskt vändas till din fördel också. Förklara direkt att svullnaden på din kind kommer av ett besök hos en akuttandläkare och att du varit tvungen att ta bort en värkande visdomstand. Säger du detta till rekryteraren så kan du också vara rätt säker på att denna kommer att skriva ett nyckelord i marginalen bredvid ditt namn. Ett nyckelord som stavas: Dedikerad.

Hur många skulle inte ställa in ett sådant möte och begära en tid någon annan dag? Dyker du upp så visar du också att du v e r k l i g e n vill ha tjänsten i fråga. Sådana egenskaper är definitivt viktigare än hur man ser ut. Murphy´s lag går definitivt att manipulera och vända till sin egen fördel.

12 Jan 2019