I år vågar vi färger!

Det är dags att sluta se ut som negativ. Du vet när allt man ser när man tittar på någon är färgerna vitt och svart. Det har varit en tydlig trend att bara sminka oss, så det knappt har synts att vi har ägnat timmar framför spegeln. En glad nyhet är att nu är det slut med det.

Året 2018 kommer vi att sminka oss i mycket starkare färger än bara vitt och svart. Numera väljer rött, grönt, rosa, cerise och lila både på ögonskugga, men även på läpparna och naglarna. Detta gäller även klädmodet. Numera vågar vi starka färger. Och den lilla svarta har ersatts av den lilla röda. Vi har sett Grammisgalan i Stockholm och våra svenska artister har klätt sig i regnbågens alla färger. Även om svart fortfarande är snyggt och fortfarande festligt, har den fått ge vika för röda kläder. I stället har vi sett out-fits i glänsande grönt, rosa och rött. Vi ser samma färggranna lyster på skor – och fram för allt i make-up. Vi har helt enkelt tagit sminket till nya höjder.

Gör som Rihanna

Någon som verkligen har infört det färggranna sminket, är artisten Rihanna. Det är bara att följa hennes sätt att sminka sig. Nu har hon ju en helt annat grundton i sin hy än de flesta vinterbleka ansikten vi ser här på våra nordliga breddgrader. Men vi kan trots det ändå sminka oss i färggranna paletter när det är festdags.

Kinder

Vi ser alltmer guldiga färger som highlighter eller rouge på kinderna i år. Våga lägga på ljust guld, och mörkare guldfärger ju mer färg du själv har i ansiktet.

Läppar

Vi har tagit tillbaka läppglansen från 1970-talet – och många av oss är glad över det. Det finns inget snyggare och passar i alla väder, i vardagslooken, på festen och på kontoret. Läppglansen gör våra läppar fylligare och fräschare.

Ögonen

Vi vågar mer färger på ögonskuggan. Nu är det inte bara smala streck av kajalpennor, utan fylliga ögonskuggor som kommer tillbaka. Vi vågar större ögonskugga och sminkar hela ögonlock med grönt, lila och rosa. Det får gärna glittra om ögonskuggan, liksom de guldiga highlighter vi lägger på kinderna.

Fransar

Det är INTE omodernt med lösögonfransar, eller fransförgängningar. Vi har för länge sedan slutat sminka oss så det knappt syns. I vår och sommar vågar vi visa att vi har sminkat oss.

Naglar

På samma sätt som vi nu vågar färger inom övrigt smink, går vi bananas på naglarna och målar dem med färger och glitter, inte bara på naglarna, utan även fingrarna. Även här ser vi guld på naglarna, i metallic-färger. Vill man kan man måla naglarna i diskreta färger, men måla fingrarna i stället, i dramatiska mönster i svart, eller somriga blommor i ljusare färger. Fortfarande gillar vi dramatiska röda naglar.

Lila kommer starkt som modefärg

En intressant trend vi ser i år är att färgen lila kommer att vara stark i vår och sommar. Både på naglar och ögonskugga. Fortfarande har vi lite svårt för lila på läpparna, vilekt får oss att se ut som om vi fryser.

Vill man få en riktig manikyr kan man med fördel få nya, snygga naglar. Då får man gelénaglar och en lätt handmassage. Allt fnasigt runt naglarna klipps bort, sedan får man den färg på naglarna som man önskar. Naglarna bör bytas efter en månad. Vill läsa mer om nymålade naglar för du det här.

9 Feb 2018