Hur sminka sig så man ser yngre ut? (Om man är gammal)

De flesta som sminkar sig, ser en aningen äldre ut när de väl har sminkat sig. Det är inte helt lätt att se yngre ut efter att man har sminkat sig. Däremot ser man piggare och mer alert ut av smink, anser jag. 

När man stryker under ögonens markering, lyfter man ofta hela ögonen. Sminkar man med kajal runt ögonen kan de se väldigt mycket mer markerade ut. Sminkar man på läppstift ser man mer attraktiv ut då det är attraktivt att se fertil ut. 

Den som har röda läppar har bra blodomlopp och därför ser kvinnor mer fertila ut, om de har rosiga kinder och röda läppar – urgammal instinkt för att männen skulle kunna se vem som såg sjuk, eller frisk ut. Alla kvinnor som såg friska ut – och därmed kunna föda friska barn – blev attraktiva. 

Kvinnor som såg bleka och glåmiga ut, såg sjuka ut och männen valde instinktivt bort de sjuka kvinnorna. När kvinnor med andra ord vill se tilldragande och attraktiva ut, målar de munnen och kinderna röda. Samma sak med ögonen. Ett par friska ögon ser klara ut medan en matt blick kan tyda på att de bär på en sjukdom och trötthet. Därför gör man en make up som markerar ögonen, så de ser mer klara ut, än utan smink.

sminkprodukter och penslar

Vilken make up ger ett yngre utseende?

Och när man faktiskt är gammal, vad kan man då göra för att se yngre ut, om man bara har smink att tillgå? Ja då kan man lägga en foundation som slätar ut ens rynkor, som täcker missfärgningar i ansiktet som solskador, leverfläckar eller fula födelsemärken eller akne. Sedan lägger man på ett puder som ger lyster åt hela ansiktet. Till sist lägger man på en rouge precis där kindbenen är som högst, absolut inte på kinderna.

Ögonen bör du sminka väldigt olika beroende på hur de ser ut. Svart kajal, gör att ögonen ser mindre ut, medan ljusa färger runt ögonen gör att de ser större ut. Att förlänga ögonfransarna är ett effektivt sätt att få ögonen att se klarare ut, liksom lite ögonskugga ovanpå ögonlocken, men inte för mycket. Då tar färgen över, däremot ett tunt streck över ögonlocken, med en eyeliner är mycket snyggt och ljus ögonskugga under ögonen, markerade ögonbryn med valfri färg och borstade ögonbryn gör mycket för att göra ögonen klarare, mer markerade och vackrare.

Mörk kajal gör att ögonen ser mindre ut

At ha kajalpenna kring och under ögonen ska endast användas om man har påtagligt stora ögon, då är det snyggt. En mörk färg, gör så att de som sagt ser mindre ut. En ljus kajal, precis vid ögonen gör att ögonen ser större ut. En ljus färg på ögonlocken gör att ögonen ser större ut, till exempel en ljus beige färg, sedan en mörkare beige, eller brun (varför inte guld) färg ovanför den ljus färgen på ögonlocken, för att få ett djup av ögonen. Använd en eyeliner ovanpå ögonlocket, och lägg på lösögonfransar, svart mascara förstorar ögonen. Den svarta eyelinern och mascaran gör en effekt på ögonen så de ser klarare ut, iris framträder tydligare.

Gör en behandling som Stay Young

Om du tycker det är svårt att sminka sig så ögonen ser klarare ut, så att kinder, kindben och läppar ser friskare ut, kan man använda sig av andra knep för detta. Man måste däremot inte lägga sig på ett operationsbord och ta till kniven för att skära bort hud, eller spruta i silikon, eller tuppkam, eller liknande. Man kan till exempel stimulera huden och kollagenet i ansiktet. Med små mikroströmmar av elektricitet, kan man stimulera muskulaturen och blodcirkulationen i ansiktet, eller på kroppen. Det gör att huden stramas åt. Färgen blir rosigare, eftersom blodet cirkulerar bättre. Läs mer om behandlinga för ansiktslyft utan kniv på: ansiktslyftutankniv.se.

27 Feb 2018