Hjälp människor till en slät och strålande hy

Drömmer du om att jobba i skönhetsbranschen och öppna en egen klinik? Gå en certifierad utbildning för fillers, och hjälp dina kunder till en slätare, ungdomligare och mer livfull hy.

Det sägs att utseendet inte är allt, och att sann skönhet kommer inifrån. Och visst är det så förstås. Men för att den inre skönheten ska nå ut och skina igenom, kan det ibland behövas lite hjälp på traven. När det kommer till skönhetsbehandlingar finns det mängder av olika varianter att välja mellan, somliga mer eller mindre naturliga än andra. Fillers har blivit mer och mer populärt på sista tiden, med allt fler som upptäcker fördelarna med behandlingen och vilken god effekt de små injektionerna har. Och apropå skönhet som kommer inifrån, kan man på sätt och vis säga att det är precis så fillers arbetar. Behandlingen går nämligen ut på att man injicerar små mängder av hyaluronsyra i ansiktet - ett ämne som finns naturligt i huden, men som minskar i takt med stigande ålder. Hyaluronsyra gör att huden håller sig slät och elastisk, och minskar rynkor och fina linjer.

Viktigt med en seriös utbildning

Fillers är en säker form av skönhetsbehandling, där risken för komplikationer eller biverkningar är väldigt liten - förutsatt att behandlingen utförs på rätt sätt förstås. Just därför är det så viktigt att du som vill gå en fillers utbildning verkligen väljer en trygg, professionell och kompetent partner. En bra och seriös utbildning bör varva både teoretiska och praktiska moment, med flera tillfällen att få öva och testa ordentligt. Utbildning inom fillers och likartade kosmetiska behandlingar finns på flera platser i landet, oftast på privata kliniker och skönhetsinstitut.

Lär känna de vanligaste problemområdena - och hur fillers kan hjälpa

Vissa partier i ansiktet är som bekant mer känsliga för ålderstecken än andra. Det gäller framförallt pannan, området runt mungiporna samt huden kring ögonen. På dessa ställen är det vanligt att huden blir mindre elastisk och får både fina linjer och rynkor i takt med att man blir äldre. Här kan fillers göra stor skillnad, och behandlingen kan med fördel användas i kombination med botox - ett muskelavslappnande medel som förhindrar att nya rynkor bildas. Fillers är också populärt att använda i läpparna för ökad fyllighet, eller för att framhäva kindbenen och göra dem tydligare. Väljer du att utbilda dig inom fillers kommer du att få lära dig de vanligaste problemområdena, samt hur man med hjälp av fillers kan trolla bort dem.

22 May 2020