Fixa spakänsla när du renoverar badrummet

Om du har tänkt genomföra en badrumsrenovering inom kort, vill vi här ge dig lite tips om hur du fixar en riktig spakänsla i ditt nya badrum. Ett badrum ska ju vara en plats både för vardagsbestyr och för avkoppling, och med lite god planering kan du få ditt badrum att leva upp till båda dessa kriterier med råge.

Vid en badrumsrenovering är det alltid att rekommendera att man anlitar en professionell renoveringsfirma, åtminstone för känsliga delar som spackling, VVS och elarbeten. I Göteborg finns många firmor som uteslutande ägnar sig åt badrumsrenovering, och de flesta erbjuder totalentreprenad på arbetet, det vill säga - du anlitar en firma för hela projektet istället för att hyra in snickare, VVS-montörer och elektriker separat. Detta gör att priset blir lägre samtidigt som du får en bättre överblick över projektet.

Slå på stort

Vi menar att när man gör en badrumsrenovering är det lika bra att göra den ordentligt och precis som man vill ha den. Renoveringen kommer ändå att bli dyr, och att välja budgetprodukter och billiga oseriösa hantverkare för att få ner slutnotan kommer bara att straffa sig i längden. Satsa i stället på att fixa ett badrum som verkligen höjer din livskvalitet och samtidigt höjer värdet på din bostad. I Göteborg med sin heta bostadsmarknad behöver en lägenhet ha något som sticker ut, och ett nyrenoverat, lyxigt badrum kan vara precis det som gör att en lägenhet blir extra attraktiv för köparna.

Massagebadkar eller jacuzzi

I hjärtat av varje spa finns ett stort, härligt badkar med massagefunktion att krypa ner i med ett glas bubbel och lite skön musik i högtalarna. Här fins många produkter att välja bland och det går att hitta badkar med ett ganska litet fotavtryck sm går att klämma in även om badrummet inte är av herrgårdsstorlek. Känns badrummet för trångt kan du istället välja att installera en lite lyxigare duschkabin eller varför inte en ångbastu?

Golvvärme

Ett kaklat golv med golvvärme är härligt, inte bara på vintern. Det göra att det känns skönt bara att gå in i badrummet om morgnarna och det sprider en omedelbar känsla av välbehag. När man duschat eller badat är det skönt att slippa kliva ur och ner på ett kallt golv, i stället får man värmen med sig. Golvvärme passar bäst med kakel eller klinker, men det finns även vissa våtrumsmattor som är byggda för at klara golvvärme. Känslan blir dock inte riktigt samma som med kakel, eftersom keramikplattor på ett bättre sätt sprider värmen över hela golvet.

Sminkspegel

Satsa på en rejäl sminkspegel, gärna en lyxig variant med lampor runt om. Kombinera med andra typer av belysning för att kunna variera ljuset i badrummet beroende på aktivitet. När du badar kanske det räcker med ett par enstaka lampetter på väggarna eller dimbara spotlights som kan ge ett mjukt ljus. När du sedan sminkar dig ger sminkspegeln med inbyggt sminkljus din hud de rätta naturliga nyanserna.

Exklusiv inredning

Satsa på snygga och stilrena stommar och skåpluckor, och välj blandare och toalettstol med vattensnål funktion. Tänk på helheten, hur färg på kakel eller mosaik passar ihop med övrig inredning och accessoarer som textilier och handdukar. Att på detta sätt tänka estetiskt in i minsta detalj kommer att ha stor resultat för hur välkomnande ditt nya badrum kommer att kännas.

Inspirationhttp://www.badrumsrenoveringigöteborg.se

 

4 Apr 2018