Fixa sneda tänder bra för självförtroendet

Det är många som stirrar sig blinda på snygga läppar. Men vad hjälper snygga läppar om man sedan ser någon spricka upp i ett leende med alldeles smutsiga och sjuka tänder? Det är nästan lite mardrömslikt. En vacker mun, bör även ha vackra tänder, annars förstörs intrycket av den vackra munnen. Att ha friska tänder är nästan det samma som att man är frisk och hälsosam. Att vara sjuk är något som de allra flesta tycker är avstötande och inte det minst sexigt, om man så säger. Nu kanske flera protesterar och säger att man ju inte kan hjälpa att man är sjuk – det är ju inte självförvållat direkt, vem vill vara sjuk? Men när det kommer till tandhälsa, så kan man faktiskt påverka det genom att gå till en duktig tandläkare och få behandling mot sjukdomen.

Finns tandläkare med humana priser

Som tur är, finns det  tandläkare som faktiskt har humana priser. Alla tandläkare tar inte skyhöga priser för sina behandlingar. Det finns de som är medvetna om att många inte har råd med dyra behandlingar. Och du har alltid rätt att först fråga om pris, innan du bestämmer ett besök hos tandläkaren. Dessutom är det så bra med tänderna att det finns många saker som du själv kan göra; borsta tänderna till exempel i förebyggande syfte. Även om man skulle ha sneda tänder, och de är friska, är det snyggt. Tänder måste inte vara raka, för att vara snygga. Huvudsaken är att de är rena och friska. Sådant är alltid snyggt. Däremot om man har sjuka tänder; hål i tänderna, tandköttsfickor eller smutsiga tänder – det är absolut inte snyggt.

Tandvårdsskyddet kan täcka största delen

Liksom vi har ett tak för sjukvårdskostnader, så har vi även ett tak för tandvårdskostnaderna. Man betalar tills man kommer till högkostnadsskyddet, sedan tar staten vid och betalar resten. Högkostnadsskyddet är 50 procentt mellan 3.001-15.000 kronor och 85 procent när kostanderna är över 15.000 kronor. Så upp till 3.000 kronor betalar man allt själv, sedan betalar man hälften upp till 15.000 kronor och över det, betalar man bara 15 procent av kostnaderna. Därför är det fullt möjligt att kunna åtgärda de sjukdomar som man har i munnen och få ett fint leende. Det är inte omöjligt. Dessutom finns det en referensprislista som hittas på Tandläkarverkets hemsida, som talar om vad priserna borde vara som man betalar för hos tandläkaren. Då vet du vad som är skäliga priser och inte är det. Om du är intresserad av en tandläkare med bra priser i Bromma, kan du läsa mer på: https://www.tandläkarebromma.nu.

11 Jun 2019