Att skaffa fillers

Att skaffa fillers är inte alls ovanligt i dagsläget. Många över hela landet gör det idag, även om det kanske är vanligast i de större städerna så som Stockholm i Göteborg. I Stockholm märks ett särskilt stort utbud av kliniker som gör detta, men så är också Stockholm den största staden i landet. Den som vill göra fillers behöver knappast bege sig ända till Stockholm för att hitta en bra klinik – de finns över hela Sverige.

En anledning till att fillers blivit så populärt som det är idag är troligtvis de snabba effekterna. Resultaten syns omedelbart, och det krävs inte några dagar eller veckor för att effekterna av ingreppet ska börja synas. Dock är de flesta fillers inte permanenta, vilket innebär att du som patient kommer att behöva göra återbesök hos din klinik för att behålla resultaten.

Ett ungdomligare utseende

Det som lockar de flesta till att göra fillers är att de ger resultat i form av ett ungdomligare utseende. Fillers används till exempel för att ge volym, för att ändra konturerna i ansiktet och för att fylla ut rynkor. Därtill finns det än fler funktioner som fillers fyller.

Det vanligaste området att behandla är kanske ansiktet, men även hals och händer är vanliga delar av kroppen som patienter vill förbättra. Då är det ofta fråga om att släta ut rynkor, snarare än att ändra konturer eller att addera volym.

Vem är en god kandidat för fillers?

Nästan alla kan använda sig av fillers. Hur bra det faktiskt hjälper dig att uppnå de resultat du vill ha beror dock givetvis på vad det är du vill åtgärda. Har du till exempel djupa eller markerade linjer runt ögonbryn, ögon eller mun är fillers ett alternativ som effektivt får bort detta.

Fillers passar även dig som vill ha mer volym i ansiktet. Specifikt handlar det om att addera volym till kinderna, käklinjen eller dina läppar. Har du ärr eller ”gropar” i ansiktet är även detta något som fillers kan snygga till.

Lindrigt förlopp

I allmänhet är förloppet mycket lindrigt jämfört med andra liknande ingrepp. Behandlingen går snabbt och i princip alla kliniker erbjuder lokalbedövning för den som är känslig av sig. När ingreppet väl är gjort väntar ingen lång vilotid innan du kan återgå till arbetet och utföra krävande aktiviteter, så som att träna till exempel.

Efterförloppet innebär få eller inga problem för de allra flesta. Är man känslig mot medlet kan det dock hända att lättare svullnader och blåmärken uppstår. Det här är dock en biverkning som de flesta anser är värt det, särskilt om man ställer det i relation till efterförloppet som väntar efter många kirurgiska skönhetsingrepp.

7 Jul 2017